Το έχουν δει αυτό σε ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ; Έχουν "Τούρκους" βουλευτές στο δυναμικό τους;

Freepen.gr - "Τρεις υποψήφιοι μέλη της Τουρκικής Μειονότητας στη Βουλή Ο Ιλχάν Αχμέτ, ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και ο Μπουρχάν Μπαράν εξελέγησαν στις πρόωρες γενικές εκλογές που διεξήχθησαν χτες στην Ελλάδα", γράφει το τουρκικό TRT στην ελληνική έκδοση. Το δημοσίευμα αναφέρει:

Τρεις υποψήφιοι μέλη της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης απόκτησαν το δικαίωμα να μπουν στη βουλή στις πρόωρες γενικές εκλογές που διεξήχθησαν χτες στην Ελλάδα.

Στις εκλογές στις οποίες συνεχίζεται η καταμέτρηση των ψήφων, εξελέγησαν βουλευτές ο Ιλχάν Αχμέτ από το Κίνημα Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ) στον Νομό Ροδόπης, ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ από τη ΣΥΡΙΖΑ και ο Μπουρχάν Μπαράν από το ΚΙΝΑΛ στον Νομό Ξάνθης.

Ο Μπαράν εκλέγεται για πρώτη φορά βουλευτής στην ελληνική βουλή ενώ ο Αχμέτ και ο Ζεϊμπέκ είχαν εκλεχτεί και στις εκλογές του 2015.

Στις δηλώσεις που προέβη μετά την ανακοίνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων ο Ιλχάν Αχμέτ ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη που επιδείχθηκε στο πρόσωπο του και δήλωσε πως θα συνεχίσει να υπερασπίζεται με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο τα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας στη βουλή.

Ο Αχμέτ επισήμανε πως έχει μια σειρά σχέδια για την αποκατάσταση των δικαιωμάτων της μειονότητας και την ευημερία της και δήλωσε πως θα καταβάλλει προσπάθεια για να τα υλοποιήσει.

Υπάρχει τουρκική μειονότητα στην Ελλάδα και κατά συνέπεια Τούρκοι βουλευτές, και δεν το γνωρίζαμε;

Για ποιας τουρκικής μειονότητας τα δικαιώματα θα συνεχίσει να αγωνίζεται ο Ιλχάν Αχμέτ;

Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ έχουν...Τούρκους βουλευτές στο δυναμικό τους; Πιστεύουν ότι στη Θράκη υπάρχει τουρκική και όχι μουσουλμανική μειονότητα όπως ορίζει η Συνθήκη της Λωζάνης;


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail