Ακόμη 18 μαχητικά Sukhoi Su-30MKI ζητά η Ινδία από τη Μόσχα

Freepen.gr - Η Ινδία επιδιώκει να αγοράσει επιπλέον 18 μαχητικά Sukhoi Su-30MKI, δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικής και Τεχνικής Συνεργασίας, Vladimir Drozhzhov, σε δημοσιογράφους την Τρίτη.

Ο Drozhzhov ανέφερε σύμφωνα με το πρακτορείο TASS ότι η Ρωσία επεξεργάζεται την αίτηση της Ινδίας για την αγορά. "Έχουμε εκπληρώσει πλήρως τις δεσμεύσεις μας για την παράδοση όλων των τεχνολογικών συνόλων μαχητικών αεροσκαφών Su-30MKI και έχουμε λάβει μια πρόσθετη προσφορά για ακόμη 18 αεροσκάφη, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη", δήλωσε ο Drozhzhov.

Με την κίνηση αυτή η Ινδία θα συμπληρώσει τις 13 μοίρες που ανέρχονται συνολικά σε 272 Su-30MKI που σκοπεύει να λειτουργεί η IAF έως το 2020-21.

Ο κ. Drozhzhov δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία εξετάζει την παράδοση επιπλέον στρατιωτικών όπλων στο Νέο Δελχί. "Έχουμε λάβει προτάσεις για την προμήθεια περισσότερων από 20 εκσυγχρονισμένων μαχητικών αεροσκαφών MiG-29 και ένα αίτημα εκσυγχρονισμού περίπου 450 αρμάτων μάχης T-90. Εργαζόμαστε πάνω σε αυτές τις προτάσεις για να ικανοποιήσουμε την Ινδία", ανέφερε.

Κατά τη διάρκεια της Aero India 2019, ο πρόεδρος της Hindustan Aeronautics Limited (HAL) R Madhavan επιβεβαίωσε τα σχέδια της Ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας για την αγορά 18 μαχητικών αεροσκαφών Mi-29 και Su-30MKI.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail