Sukhoi-27 αναχαιτίζει αναγνωριστικά ΗΠΑ και Σουηδίας στη Βαλτική Θάλασσα

Freepen.gr - Ένα ρωσικό μαχητικό Su-27 απογειώθηκε στις 10 Ιουνίου για να αναχαιτίσει δύο αεροσκάφη αναγνώρισης των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ και της Σουηδίας που προσέγγισαν τα ρωσικά σύνορα στα ύδατα της Βαλτικής Θάλασσας, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

"Στις 10 Ιουνίου ... δύο αεροναυτικοί στόχοι που πλησίαζαν τα ρωσικά κρατικά σύνορα καταγράφηκαν στα ουδέτερα ύδατα της Βαλτικής Θάλασσας ... Το πλήρωμα του ρωσικού μαχητικού προσέγγισε τους εναέριους στόχους σε ασφαλή απόσταση και τα χαρακτήρισε ως RC-135 των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ τα αναγνωριστικά αεροσκάφη και Gulfstream αναγνωριστικό αεροσκάφος της Σουηδικής Ένοπλης Δύναμης", ανέφερε το υπουργείο Άμυνας.

Το ρωσικό αεροσκάφος ενεπλάκη ώστε να αποφευχθεί η παραβίαση των ρωσικών συνόρων, πρόσθεσε το υπουργείο, διευκρινίζοντας ότι οι ενέργειές του ήταν σύμφωνες με τους διεθνείς κανονισμούς της χρήσης του εναέριου χώρου και ακολουθήθηκαν οι αναγκαίες διαδικασίες ασφαλείας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail