Ρωσία: Είμαστε έτοιμοι να παραδώσουμε S-400 στο Ιράν αν μας ζητηθεί!

Freepen.gr - Η Ρωσία είναι έτοιμη να παραδώσει συστήματα αεροπορικής άμυνας S-400 στο Ιράν, αλλά δεν έχει λάβει σχετικό αίτημα ακόμη, δήλωσε στο Σπούτνικ την Παρασκευή το Γραφείο Τύπου της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικής και Τεχνικής Συνεργασίας.

"Είμαστε ανοιχτοί για συζητήσεις σχετικά με την παράδοση συστημάτων αεράμυνας S-400 Triumph, συμπεριλαμβανομένου του Ιράν. Ειδικά δεδομένου ότι ο εξοπλισμός αυτός δεν υπόκειται σε περιορισμούς που περιγράφονται στο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, που εκδόθηκε στις 20 Ιουνίου 2015. Δεν έχουμε λάβει επίσημο αίτημα από τους εταίρους μας για το θέμα αυτό ακόμη", δήλωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας Τύπου κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Στρατιωτικό-Τεχνικού Φόρουμ Army-2019, το οποίο διεξάγεται επί του παρόντος έξω από τη Μόσχα.

Στα τέλη Μαΐου, το πρακτορείο Bloomberg είχε αναφέρει, επικαλούμενο τις πηγές του, ότι η Ρωσία αρνήθηκε να πουλήσει στο Ιράν τα συστήματα αεράμυνας S-400.

Σύμφωνα με τον οργανισμό, η Ρωσία εξήγησε την απόφασή της λέγοντας ότι μια τέτοια κίνηση θα κλιμακώσει τις εντάσεις στην περιοχή. Ωστόσο, το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών διέψευσε τότε το δημοσίευμα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail