Η Ρωσία παρουσιάζει την πρώτη πυραυλάκατο-δελφίνι με βλήματα κρουζ Kalibr

Dmitriy Fedyushko/TASS
Freepen.gr - Η Ρωσία προσφέρει την πρώτη πυραυλάκατο με υδροπτερύγια στον κόσμο, οπλισμένη με βλήματα κρουζ, στους υποψήφιους αγοραστές της διεθνούς ναυτικής αγοράς, δήλωσε ο CEO και επικεφαλής σχεδιαστής της Radar MMS Research and Production Company, Georgy Antsev την Παρασκευή στο πρακτορείο TASS στο περιθώριο του Army-2019.

Το νέο Project 133RA έχει ονομαστεί  Antares RA ενώ τα βλήματα Club (η έκδοση εξαγωγής των πυραύλων κρουζ Kalibr) έχουν επιλεγεί ως κύριος οπλισμός, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος.

"Προσφέραμε μια λύση με πυραύλους Kalibr σε ένα συγκεκριμένο τμήμα της αγοράς. Αυτή είναι μια ενδιαφέρουσα λύση, δεδομένου ότι το Antares RA είναι ένα ταχύπλοο σκάφος και διακρίνεται από καλά αξιόπιστα χαρακτηριστικά", σημείωσε ο Antsev.

Η Radar MMS και ο κρατικός πωλητής όπλων της Ρωσίας Rosoboronexport (μέρος της κρατικής εταιρείας υψηλής τεχνολογίας Rostec) προσφέρουν το Antares RA σε διάφορους πιθανούς ξένους πελάτες, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος.

"Αυτό το πλοίοο μπορεί να είναι αρκετά γρήγορα φέροντας πυραυλικό και πυροβολικό εξοπλισμό ικανούς να χτυπήσουν τόσο τους επίγειους όσο και τους ναυτικούς στόχους", είπε.

Το Antares-RA είναι η βέλτιστη λύση για τις χώρες με περιορισμένες αμυντικές δαπάνες και με ιδιαίτερα σημαντικό καθήκον για την προστασία του θαλάσσιου χώρου, επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος.

"Αυτό είναι ένα πλοίο για μικρά κράτη, τα οποία μετράνε τα λεφτά τους", πρόσθεσε ο Antsev, σημειώνοντας ότι οι διαπραγματεύσεις για την παράδοση του πλοίου ήταν ήδη σε εξέλιξη. Δεν διευκρίνισε, ωστόσο, τις χώρες με τις οποίες η εταιρεία διεξήγαγε διαπραγματεύσεις.

Το σκάφος έχει εκτόπισμα μόλις 226 τόνων, μπορεί να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα 60 κόμβων κι είναι οπλισμένο με τέσσερις βλήματα κρουζ Club / Kalibr.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail