Ούτε αναφορά στο Facebook και block στο Twitter δεν έκανε η Ε.Ε. την Τουρκία

geralt / pixabay
Για άλλη μια φορά εκτεθήκαμε διεθνώς. Όχι μόνο δεν προχώρησε άμεσα σε κυρώσεις η Ευρωπαϊκή Ενωση αλλά ούτε καν έκανε χρήση αυστηρής γλώσσας σε ένα κείμενο άνευ αξίας. Σε δεύτερο χρόνο χθες διαβάσαμε στα ΜΜΕ δηλώσεις του Γιοχάνες Χαν περί κυρώσεων που εξετάζονται αλλά δε νομίζω ότι την ώρα του χοντρού γεωπολιτικού πόκερ μπορούν να τρομάξουν τον Ερντογάν.

Του Στρατή Μαζίδη

Αυτή είναι δυστυχώς η αξιοπιστία και ο σεβασμός που εμπνέουν σήμερα Ελλάδα και Κύπρος. Κάτω από το μηδέν. Η δε Κυπριακή Δημοκρατία εξετέθη ακόμη περισσότερο απειλώντας με βέτο αν το κείμενο δε γίνει σκληρότερο.

Ας μη μας διαφεύγει, αυτό που μετέφερε η Freepen.gr μέσα από το Reuters ότι εν καιρώ απειλών της Τουρκίας σε βάρος του Ελληνισμού, η Ε.Ε. δίνει 275 εκ ευρώ για να φτιάξει η γειτονική χώρα σιδηρόδρομο στην ανατολική Θράκη που θα καταλήγει στη Βουλγαρία. 

Είναι λοιπόν εμφανές ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε απολύτως τίποτε από τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Το ζήσαμε στην κρίση των Ιμίων, το βλέπουμε χρόνια τώρα με τις παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου μας, το ξαναβιώνουμε εκ νέου με τα όσα συμβαίνουν στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ούτε αναφορά στο Facebook και block στο Twitter δεν πρόκειται να κάνει η Ε.Ε. για την Τουρκία. Δεν υπάρχουν συμμαχίες αλλά μεγέθη και συμφέροντα. Τι έπραξαν Ελλάδα και Κύπρος μετά το 1974 ώστε να μεγαλώσουν στην πράξη; Τίποτε. Η Κύπρος προτίμησε να ακουμπήσει πάνω σε εταιρείες και συμμαχίες, η Ελλάδα σε διορισμούς και πρόωρες συντάξεις. 
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail