Ήδη βρέθηκαν αγοραστές για τα τουρκικά F-35: "Τα θέλουμε το ταχύτερο δυνατό"

CC0
Freepen.gr - Οι πολωνικές αρχές θέλουν να αγοράσουν αμερικανικά αεροσκάφη F-35 πιο γρήγορα από το αναμενόμενο εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες εκδιώξουν τελικά την Τουρκία από το σχετικό πρόγραμμα και ακυρώσουν την παράδοσή τους στη γειτονική χώρα.

Ανώνυμη πηγή μιλώντας στο ρωσικό RIA τόνισε οι πολωνικές αρχές παρακολουθούν στενά τη σύγκρουση μεταξύ Τουρκίας και Ηνωμένων Πολιτειών σχετικά με την αγορά των S-400 από την Αγκυρα και το τι θα γίνει με τα τουρκικά F-35Q

"Η Πολωνία, για να το πούμε απλά, είναι στην ουρά για αυτά τα αεροπλάνα και ακόμα κι αν οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να πουλήσουν αυτά τα αεροπλάνα στην Πολωνία, υπό κανονικές συνθήκες, η Βαρσοβία δεν θα είχε την ευκαιρία να τα αποκτήσει πριν από την Τουρκία. Και τώρα η Τουρκία απλά θα φύγει από την ουρά", ανέφερε η πηγή.

Νωρίτερα τον Μάρτιο, ο Πολωνός υπουργός Άμυνας υπέγραψε ένα τεχνικό σχέδιο εκσυγχρονισμού για τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας μέχρι το 2026. Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, η Πολωνία σχεδιάζει να αγοράσει 32 αεροσκάφη F-35για να αντικαταστήσει τα αεροσκάφη Su-22 και MiG-29.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail