Άγκυρα: αν βγούμε εκτός F-35, μπαίνει σε κίνδυνο η άμυνα και η αποτροπή του ΝΑΤΟ

Freepen.gr - Σε δηλώσεις στο πρακτορείο "Ανατολή" προχώρησε ο Τούρκος υπουργός άμυνας, Χουλουσί Ακάρ μετά τη συνάντησή του με τον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ για τη Συρία, Τζέιμς Τζέφρι,  στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες

"Οι προσπάθειες να στερηθεί η Τουρκία το αεροσκάφος F-35 θα έθεταν σε σοβαρό κίνδυνο την άμυνα και την αποτροπή του ΝΑΤΟ" ανέφερε ο Ακάρ δηλώνοντας πως η Τουρκία έχει εκπληρώσει όλες τις ευθύνες της ως μέλος του προγράμματος του F-35.

Το σχέδιο των F-35 ήταν μια «εμπορική συνθήκη» και η Τουρκία θα υπερασπιστεί όλα τα δικαιώματά της από αυτή την άποψη, πρόσθεσε ο Ακάρ.

Η Τουρκία προσχώρησε στο πρόγραμμα F-35 Joint Strike Fighter το 2002 και έχει επενδύσει περισσότερα από 1,25 δισεκατομμύρια δολάρια. Κατασκευάζει επίσης διάφορα εξαρτήματα αεροσκαφών για όλες τις παραλλαγές και τους πελάτες του F-35.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail