BrahMos: ο ταχύτερος υπερηχητικός πύραυλος κρουζ στον κόσμο ετοιμάζεται για τα ινδικά Sukhoi

Rushab P Bafna
Freepen.gr - Σαράντα μαχητικά Sukhoi Su-30MKI της Ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας (IAF) θα οπλιστούν με το βλήμα κρουζ BrahMos, το οποίο είναι ο ταχύτερος υπερηχητικός πυραύλος κρουζ στον κόσμο.

"Όσον αφορά τα σχέδια, η σειριακή παραγωγή έχει ξεκινήσει και ο επανεξοπλισμός θα πραγματοποιηθεί, όπως υποσχέθηκαν επανειλημμένα οι Ινδοί συνεργάτες μας σε αρκετές περιπτώσεις. Περίπου 40 αεροπλάνα θα είναι εξοπλισμένα με βλήματα BrahMos. Φυσικά αυτό θα χρειαστεί κάποιο χρονικό διάστημα, όχι λιγότερο από δύο ή τρία χρόνια, ώστε να παραχθούν οι BrahMos και να εγκατασταθούν στα αεροπλάνα", δήλωσε στο TASS ο Alexander Leonov, Διευθυντής Σχεδίασης Μηχανημάτων στο Research and Production Association of Machine-Building της Ρωσίας.
image: Sputnik

Η IAF έγινε η πρώτη Πολεμική Αεροπορία στον κόσμο που εκτόξευσε από ένα αεροσκάφος έναν αντιαεροπορικό πύραυλο με 2,8 Mach εναντίον στόχου επιφανείας στη θάλασσα το Νοέμβριο του 2017. Το βλήμα έχει βεληνεκές περίπου 300 χιλιομέτρων. Αυτή η έκδοση του πυραύλου έχει επιπλέον οπίσθια πτερύγια για αεροδυναμική σταθερότητα κατά τη διάρκεια του διαχωρισμού από το αεροσκάφος κατά την εκτόξευση.

Τον Μάιο του 2019, η IAF εκτόξευσε τον BrahMos εναντίον ενός στόχους εδάφους.

"Οι δύο δοκιμές επιβεβαίωσαν την καθολική φύση του πυραύλου", δήλωσε ο Leonov.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail