Επέστρεψε στη φυλακή μαζί με το μωρό της μόλις τέσσερις ημέρες μετά τη γέννα

Freepen.gr - Η προφυλακισμένη Hatice Şahnaz με την κατηγορία της διασύνδεσης με το κίνημα Gülen, επέστρεψε στη φυλακή στη νότια Τουρκία λίγες ημέρες μετά τη γέννα του παιδιού της, αναφέρει το turkishminute.com.

Η τεσσάρων ημερών, Safiye είναι ένα από τα περισσότερα από 700 παιδιά που η Τουρκία κρατά στη φυλακή με τις μητέρες τους.

Οι σχετικοί νόμοι σχετικά με την εκτέλεση των ποινών απαγορεύουν στα δικαστήρια να συλλαμβάνουν τις μητέρες για έξι μήνες μετά τη γέννηση.

Οι αρχές της φυλακής δεν της επέτρεψαν να φέρει μπουκάλια, κουβέρτες, καροτσάκι, πάνες ή ρούχα για το βρέφος, λέγοντας ότι αυτά τα αντικείμενα θα μπορούσαν να αγοραστούν μέσα.

Η νεαρή μητέρα συνελήφθη το Σεπτέμβριο του 2018 για τους υποτιθέμενους δεσμούς της με το θρησκευτικό κίνημα Gülen, το οποίο κατηγορεί η Τουρκία για το αποτυχημένο πραξικόπημα το 2016.

Εν τω μεταξύ έχει ξεκινήσει μια διαδικτυακή εκστρατεία αναφορικά με την απελευθέρωσή της στο change.org.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail