Σάλος με τον Οτσαλάν που ζητά από τους Κούρδους να παραμείνουν...ουδέτεροι στις εκλογές της Κωνσταντινούπολης


Freepen.gr - Ο φυλακισμένος ηγέτης του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), Αμπντουλάχ Οτσαλάν κάλεσε το Κουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP) να παραμείνει «ουδέτερο» στην επικείμενη εκλογή δημάρχων της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu.

Ο καθηγητής κοινωνιολογίας Ali Kemal Özcan στο Πανεπιστήμιο Tunceli επισκέφθηκε την Πέμπτη τον Οτσαλάν στη φυλακή του νησιού İmralı και αργότερα πραγματοποίησε συνέντευξη Τύπου για μια επιστολή που περιείχε το μήνυμα του ηγέτη του PKK.

Ο Özcan ισχυρίστηκε ότι η επιστολή δόθηκε στους δικηγόρους του Οτσαλάν στις 18 Ιουνίου, αλλά οι δικηγόροι το έκρυψαν από το κοινό.

Να σημειωθεί ότι ο επίσης φυλακισμένος πρώην συμπρόεδρος του HDP, Σελαχατίν Ντεμιρτάς σε μήνυμά του κάλεσε τους Κούρδους να επιλέξουν τον Εκρέμ Ιμάμογλου.

Η τουρκική αντιπολίτευση, συμπεριλαμβανομένων των βουλευτών του HDP, θεωρούν την επιστολή του Οτσαλάν ως μια κίνηση της κυβέρνησης να κρατήσει μακριά τους Κούρδους από την αναμέτρηση της Κυριακής.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail