Και τώρα τρόμαξε ο Ερντογάν: Η ΕΕ ίσως παγώσει τις συζητήσεις για την τελωνειακή ένωση

Freepen.gr - Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρόκειται να απειλήσει την Τουρκία με αντίποινα για τις δραστηριότητες γεώτρησης στην Ανατολική Μεσόγειο, προσθέτοντας επιπλέον στοιχεία επιδείνωσης των σχέσεων μεταξύ Άγκυρας και Βρυξελλών, αναφέρει το Bloomberg.

Οι κυβερνήσεις της ΕΕ θα δεσμεύσουν να παγώσουν τις διαπραγματεύσεις για τον εκσυγχρονισμό της τελωνειακής ένωσης μεταξύ του μπλοκ και της Τουρκίας, επαναλαμβάνοντας ότι οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις έχουν σταματήσει, σύμφωνα με το σχέδιο που επικαλείται το Bloomberg. Θα επισημάνουν επίσης ότι είναι δυνατή η περαιτέρω κλιμάκωση, καθώς η ΕΕ "είναι έτοιμη να ανταποκριθεί με τον δέοντα τρόπο και με πλήρη αλληλεγγύη προς την Κύπρο", εάν συνεχίσει η Τουρκία τη δραστηριότητα γεώτρησης.

Η δήλωση, που πρόκειται να εγκριθεί από τους υπουργούς ευρωπαϊκών υποθέσεων της ΕΕ την Τρίτη, υπόκειται σε συνεχιζόμενες συζητήσεις μεταξύ διπλωματών και η τελική διατύπωση μπορεί να αλλάξει.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail