Τα λάθη πληρώνονται: "Πρόθυμος" να συρθεί σε οδυνηρές διαπραγματεύσεις ο Αναστασιάδης αν φύγουν τα γεωτρύπανα

Freepen.gr - Την ύπαρξη της επιστολής αποκάλυψε μιλώντας στο Κανάλι 6, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστουδουλίδης, την οποία έστειλε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης στον γγ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες. 

Η επιστολή εστάλη στις 14 Ιουνίου και αναφέρει τρεις προτάσεις προκειμένου να επανεκκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.

Όπως σημειώνει η Deutsche Welle:

Η πρώτη πρόταση περιλαμβάνει την πραγματοποίηση συνάντησης του Νίκου Αναστασιάδη με τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί στην παρουσία της απεσταλμένης του ΓΓ ΟΗΕ για το Κυπριακό Τζέιν Χολ Λουτ. 

Η δεύτερη πρόταση αφορά συνάντηση των Νίκου Αναστασιάδη και Μουσταφά Ακιντζί στην παρουσία του ίδιου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες 

και η τρίτη αφορά σε συνάντηση με τη σύνθεση των συνομιλιών στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας. 

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου σημείωσε ότι οποιαδήποτε πρόταση θα μπορούσε να υλοποιηθεί μόνο υπό την προϋπόθεση πως θα σταματήσουν οι τουρκικές παράνομες ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ.

Και τι θα συμβεί στη συνέχεια; Είτε ο Νίκος Αναστασιάδης θα συρθεί σε οδυνηρές συνομιλίες από θέση αδυναμίας έτοιμος για σημαντικές υποχωρήσεις, είτε θα οδηγηθούν εκ νέου σε ναυάγιο και τα γεωτρύπανα & ερευνητικά σκάφη θα αποπλεύσουν ξανά. 

Τα λάθη της αδράνειας και της μη αμυντικής θωράκισης της Κύπρου είναι πια πολύ πιθανό να πληρωθούν πανάκριβα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail