Μπορεί και να πήρε ο ύπνος τους Ευρωπαίους από τη συνεχή παρακολούθηση της Τουρκίας

PollyDot / pixabay
Πριν από αρκετές ημέρες κάποιοι πανηγύρισαν σε Ελλάδα και Κύπρο το κείμενο της Συνόδου Κορυφής σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα στην κυπριακή ΑΟΖ. Θεώρησαν θετικό ότι κάπου στο κείμενο αναφέρει ότι η Ε.Ε. θα παρακολουθεί στενά την κατάσταση και ενδέχεται να προχωρήσει σε κυρώσεις κατά της Τουρκίας.

Του Στρατή Μαζίδη

Μόλις λίγες ημέρες νωρίτερα είχαν εγκρίνει χρηματοδότηση 275 εκ ευρώ για την κατασκευή σιδηροδρομικής γραμμής στην Ανατολική Θράκη ενώ θα χρηματοδοτήσουν και τη ναυπήγηση 9 σκαφών έρευνας και διάσωσης από ολλανδική εταιρεία στα ναυπηγεία της Αττάλειας για να μπορούν να αμφισβητούν την Ελλάδα και σε αυτόν τον τομέα.

Ο Αλέξης Τσίπρας πανηγύριζε και συνέκρινε με το 1996 όταν οι εταίροι μας προέτρεπαν να τα βρούμε με τους Τούρκους. Στην ουσία όμως το ίδιο τίποτα με τότε πράττουν.

Τι ακριβώς παρακολουθούν οι ευρωπαίοι εταίροι μας; Γιατροί είναι; Η Τουρκία στέλνει δεύτερο γεωτρύπανο στην Κυπριακή ΑΟΖ και συνολικά τρίτο πλοίο. Επίσης τουρκικό μαχητικό πέταξε δίπλα στο Γιαβούζ. Πότε περιμένουν να προχωρήσουν έστω σε αυτές τις ελάχιστες κυρώσεις; Όταν οι Τούρκοι καταλάβουν και το υπόλοιπο νησί οι εισβολείς; 

Φυσικά και δεν παρακολουθούν τίποτε, ούτε τους πήρε ο ύπνος όπως καυστικά σημειώνουμε στον τίτλο. Η Τουρκία τους είναι πιο σημαντική από την Ελλάδα. Φιλοξενεί τα εργοστάσια αρκετών πολυεθνικών ευρωπαϊκών βιομηχανιών. Τη θέλουν και τη χρειάζονται.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail