Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε, δεν κέρδισαν στη ΝΔ, ας το έχουν υπ' όψιν τους

Ο λαός όταν έχει υποψήφιους που έχουν κάνει έργο, τους ψηφίζει, χωρίς να ενδιαφερθεί για την ιδεολογία τους. Ενδεικτικό παράδειγμα ο Πελετιδης στην Πάτρα. Το ίδιο συμβαίνει με όσους φαίνεται ότι αξίζουν όπως ο Ζέρβας στην Θεσσαλονίκη.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Όταν δεν έχει, καταψηφίζει. Ιστορικά ο ελληνικός λαός πάντα επέλεγε το κέντρο, από τους φιλελεύθερους την Ένωση Κέντρου ως το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Ποτέ δεν του άρεσαν τα άκρα είτε οικονομικά είτε πολιτικά. Ο ΣΎΡΙΖΑ δε θέλησε να ξεφύγει από την εθνομηδενιστικη λογική του 3 τοις εκατό που μπορεί να είχε απήχηση στα στέκια των ψευτοδιανοουμενων θολοκουλτουριαρηδων αλλά ήταν αποκρουστική για τον υπόλοιπο λαό.

Το δέσιμο του λαού με την χώρα του είναι κάτι φυσικό και παραδεκτό από όλες τις ιδεολογίες. Δεν αγνοείς τη φύση γιατί σε τιμωρεί. Στον οικονομικό σχεδιασμό επίσης δε διακρίθηκε ιδιαίτερα. Στη Νέα Δημοκρατία φαίνεται να θεωρούν ότι ο κόσμος μαγεύτηκε από τα αναπτυξιακά πρότυπα της Ξαφα και του Στουρναρα.

Ξεχνάνε ότι ο λαός κατεβαίνει πολύ πιο εύκολα στο δρόμο όταν δεν υπάρχει αριστερή ή σοσιαλιστική κυβέρνηση και ενώνεται πιο εύκολα επίσης στα εθνικά θέματα. Κάποιες ξεκάθαρες διαφοροποιήσεις δεν φαίνονται, εκτός από τον αυτοθαυμασμό τους κρύβονται πίσω από την δικαιολογημένη οργή του κόσμου για το ΣΎΡΙΖΑ. Αυτό όμως δεν μπορεί να συνεχιστεί. Και το πρόγραμμα θα πρέπει να ξεκαθαριστεί και θα κυβερνήσουν και αν δεν θυμούνται πόσο εύκολα στα μνημονιακά χρόνια πέφτουν κυβερνήσεις, θα τους το θυμίσει ο λαός.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail