«Το δολάριο γίνεται τοξικό, όλο και περισσότερες χώρες αναζητούν εναλλακτικές»

Brett_Hondow / pixabay
Freepen.gr - Το αμερικανικό δολάριο είναι ένας αναχρονισμός της σύγχρονης παγκόσμιας οικονομίας, σύμφωνα με τον διευθυντή της Ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών, Σεργκέι Ναρίσκιν, αναφέρει το RT.

Μιλώντας σε μια διεθνή συνάντηση αντιπροσώπων ασφαλείας, είπε: "Φαίνεται ανώμαλο ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ συμπεριφέρονται τόσο επιθετικά και απρόβλεπτα, εξακολουθούν να είναι οι κάτοχοι του κύριου αποθεματικού νομίσματος".

Ο Ναρίσκιν πρόσθεσε: "Λόγω της αντικειμενικής ενίσχυσης της πολυπολιτικότητας, η μονοπωλιακή θέση του δολαρίου στις διεθνείς οικονομικές σχέσεις γίνεται αναχρονιστική. Σταδιακά, το δολάριο καθίσταται τοξικό".

Ο επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών δήλωσε ότι η χρήση του δολαρίου παρουσιάζει κινδύνους και πως περισσότερα έθνη αναζητούν εναλλακτικά εργαλεία για την οικονομική τους δραστηριότητα.

Διάφορες χώρες ανά τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, της Κίνας, της Ινδίας και άλλων, εργάζονται για τη διαφοροποίηση των συναλλαγματικών αποθεμάτων τους από το δολάριο.

Η Ρωσία έχει λάβει συγκεκριμένα μέτρα για την αποδολαριοποίηση της οικονομίας της. Μέχρι στιγμής, η Μόσχα κατάφερε να σταματήσει τη χρήση του δολαρίου από τις εξαγωγές της, υπογράφοντας συμφωνίες ανταλλαγής νομισμάτων με αρκετές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, της Ινδίας και του Ιράν. Επίσης πρότεινε πρόσφατα τη χρήση του ευρώ αντί του αμερικανικού δολαρίου στις συναλλαγές με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail