Η Τουρκία παρουσίασε στο Παρίσι το εθνικό της μαχητικό σε...μοντελάκι!

AA
Freepen.gr - Ένα μοντέλο του πρώτου εγχώριου μαχητικού αεροσκάφους πέμπτης γενιάς της Τουρκίας παρουσιάστηκε τη Δευτέρα στο Παρίσι Air Show, μία από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εκθέσεις παγκοσμίως.

Το Εθνικό ΜαχητικόΑεροσκάφος TF-X (MMU) αναπτύσσεται από τον κορυφαίο σχεδιαστή και κατασκευαστή αεροσκαφών της Τουρκίας, την τουρκική Αεροδιαστημική Βιομηχανία (TAI), με στόχο την αντικατάσταση των αεροσκαφών F-16, τα οποία βρίσκονται σταδιακά θα αρχίσουν να παροπλίζονται μετά το 2030.

Ο Γενικός Διευθυντής της TAI, Temel Kotil, δήλωσε στο Anadolu ότι η εταιρεία έχει ως στόχο το TF-X να είναι το καλύτερο πολεμικό αεροσκάφος της Ευρώπης.

Ο Kotil δήλωσε ότι το αεροσκάφος είναι προγραμματισμένο να κάνει την παρθενική του πτήση το 2025, προσθέτοντας ότι έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με τα F-35 της Lockheed Martin.

Ωστόσο είναι γνωστό πως υπάρχει σημαντικό θέμα με τον κινητήρα του αεροσκάφους μετά την άρνηση της Rolls Royce για μεταφορά τεχνογνωσίας στην Τουρκία, η οποία είχε αρχικά αναλάβει το κομμάτι.

Με άλλα λόγια, μήπως η Τουρκία παρουσίασε απλά ένα...μοντελάκι;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail