Η πιο αιματηρή μάχη του πολέμου στη Συρία βρίσκεται σε εξέλιξη

Freepen.gr - Ο Συριακός Αραβικός Στρατός (SAA) και οι τζιχαντιστές της Hay'at Tahrir Al-Sham συμμετέχουν στην πιο θανατηφόρα μάχη του μήνα στη βορειοδυτική Χαμά.

Αυτό που ξεκίνησε ως ένας επιτυχημένος μήνας για τον Συριακό Αραβικό Στρατό από τότε έχει μετατραπεί σε λουτρό αίματος με όλα τα εμπόλεμα μέρη να εξαπολύουν βαριές επιθέσεις κατά μήκος του άξονα Hama-Idlib.

Μόνο την εβδομάδα που πέρασε οι νεκροί ξεπέρασαν τους 100 έπειτα από μια αιφνιδιαστική επίθεση της Hay'at Tahrir Al-Sham που όμως δεν οδήγησε σε αλλαγές στο χάρτη.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, οι τζιχαντιστές μετρούν πάνω από 120 θύματα κατά την επίθεση τους την Πέμπτη το βράδυ.

Μια πηγή από τους Σύριους στρατιωτικούς στο almasdarnews ήταν πιο συντηρητική με τους αριθμούς, καθώς υποστήριζαν ότι οι απώλειες των τρομοκρατών υπολογίζονται σε 60 με 70. Η πηγή πρόσθεσε ότι ο Συριακός Αραβικός Στρατός και οι σύμμαχοί του από τις Δυνάμεις Εθνικής Άμυνας (NDF) έχασαν 39 άνδρες κατά τη διάρκεια των μαχών την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Η πλειοψηφία των νεκρών του Συριακού Στρατού αναφέρθηκε την Πέμπτη το βράδυ όταν η Hay'at Tahrir Al-Sham έσπασε τις γραμμές του στη μικρή πόλη Jibeen.

Επί του παρόντος οι τρομοκράτες ελέγχουν δύο από τις τρεις περιοχές που στόχευσαν την Πέμπτη το βράδυ. Ωστόσο, ο Συριακός Αραβικός Στρατός επιχειρεί για να ανακτήσει αυτές τις περιοχές προκειμένου να εξασφαλίσει την περιοχή βόρεια της ελληνορθόδοξης Mhardeh.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail