Πραγματικά πιστεύουν ότι κάποιος θα κάνει παιδί για να πάρει δύο χιλιάρικα;

rawpixel / pixabay
Πραγματικά τώρα πιστεύουν ότι κάποιος θα αποφασίσει να κάνει παιδί για να πάρει δύο χιλιάρικα; Και να δώσει μετά 102 χιλιάρικα στην ανατροφή του; Πραγματικά πείτε μου εδώ μέσα ποιός θα έκανε παιδί για να πάρει 2000 ευρώ; Μόνο οι γνωστοί ευπαθείς, που τόσο τους κόβει. 

Όχι ότι οι 2000 ευρώ δεν είναι ένα καλό βοήθημα για τη γέννηση του παιδιού, αλλά δεν είναι κίνητρο. Κίνητρο είναι όταν το κράτος σου λύνει πρακτικά προβλήματα στην ανατροφή του.

Την στήριξη στις οικογένειες τη δίνεις με τις καλές υποδομές που δημιουργείς για τα παιδιά. Τη δίνεις πληρώνοντας παιδικούς σταθμούς σε οικογένειες που εργάζονται και δεν έχουν πού να αφήσουν τα παιδιά τους. Τη δίνεις φτιάχνοντας παιδικές χαρές και πάρκα και πεζοδρόμια, όπου το καρότσι δεν γίνεται 4Χ4, για να κυκλοφορήσει. Τη δίνεις μειώνοντας το ΦΠΑ σε παιδικά ρούχα και τροφές.

Έτσι αποκλείεις και τις κοινωνικές ομάδες που έχουν το παιδί σαν γατί και που δεν κάνουν χρήση των όσων προανέφερα.

Ελένη Παπαδοπούλου
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail