Περίεργα πράγματα: Ο Τραμπ προειδοποίησε την Τεχεράνη για επίθεση, την οποία ακύρωσε!

Freepen.gr - Ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε την Τεχεράνη για μια επικείμενη επίθεση ως αντίποινα για την κατάρριψη του αμερικανικού drone δίνοντας επίσης "περιορισμένο" χρόνο για να "απαντήσει" αναφέρει το Reuters. Ωστόσο ο Τραμπ, μολονότι διέταξε τα χτυπήματα, στη συνέχεια τα ανέστειλε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος "έδωσε σύντομο χρονικό διάστημα για να πάρει την απάντησή μας, αλλά η άμεση απάντηση του Ιράν ήταν ότι ο Αντιαμερικανός ηγέτης (Ayatollah Ali) Khamenei πρέπει να αποφασίσει για αυτό το ζήτημα", είπε ένας Ιρανός αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων.

Ο Τραμπ προφανώς ισχυρίστηκε επίσης ότι δεν ήταν πρόθυμος να ξεκινήσει έναν πόλεμο, αλλά ήθελε να μιλήσει για "διάφορα θέματα" με την Τεχεράνη.

Η επιχείρηση είχε ήδη δρομολογηθεί με τα πλοία να κινούνται στις θέσεις τους και να απογειώνονται τα αεροσκάφη. Ωστόσο, δεν εξαπολύθηκε ούτε ένας πυραύλος, όταν ήρθε η εντολή της ακύρωσης, δήλωσε ένας ανώτερος υπάλληλος διοίκησης στους New York Times.

Εν τω μεταξύ, ο στρατηγός Amir Ali Hajizadeh, επικεφαλής του τμήματος αεροδιαστημικής της φρουράς της επανάστασης, δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι οι ιρανικές δυνάμεις είχαν στείλει προειδοποιητικά μηνύματα στο αμερικανικό drone πριν το καταρρίψουν.

Σημείωση: Το Ιράν διέψευσε ότι υπήρξε τέτοια ειδοποίηση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail