Ο πρωθυπουργός πίνει το φραπεδάκι του κι άμα λάχει, βυθίζει και το Γιαβούζ!

φωτο από newsit.gr
Πριν από μία εβδομάδα ο πρωθυπουργός τερμάτιζε πρόωρα την περιοδεία του στα Δωδεκάνησα και συγκαλούσε εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ λόγω της τουρκικής προκλητικότητας στην κυπριακή ΑΟΖ. Μια εβδομάδα μετά απολαμβάνει χαλαρός το καφεδάκι του.

Του Στρατή Μαζίδη

Με το δεύτερο τουρκικό γεωτρύπανο να πλέει στο Αιγαίο, με τον ίδιο να έχει δηλώσει, μάλλον εκ του ασφαλούς, ότι οι Τούρκοι δε θα τρυπήσουν στο Καστελόριζο και την έχουσα καλές σχέσεις με το Μέγαρο Μαξίμου, Real News η οποία στο σημερινό της πρωτοσέλιδο σημείωνε ότι στο ΓΕΕΘΑ έχουν αποφασίσει να βυθίσουν το Γιαβούζ αν μπει σε ελληνικά ύδατα, προφανώς όμως μάλλον εννοούν αν αποπειραθεί να τρυπήσει σε τμήμα της ελληνικής ΑΟΖ, άσχετα αν αυτή επίσημα δεν υφίσταται.

Ωστόσο ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε στο εναλλακτικό καφενείο «Παντοκαφενές», όπου είχε συνάντηση με νέους επιστήμονες και εκπροσώπους startups και απόλαυσε το καφεδάκι του.

Κάπου δεν κολλούν όλα αυτά. Πολύ φοβάμαι ότι η αποκάλυψη Λυγερού ισχύει: Η κυβέρνηση φοβήθηκε επεισόδιο στο Καστελόριζο πριν τις εκλογές, του οποίου την πιθανότητα απέτρεψε μη σηκώνοντας ιδιαίτερα τους τόνους για όσα συμβαίνουν στην περικυκλωμένη από γεωτρύπανα και ερευνητικά σκάφη Κύπρο, η οποία κοιμάται όπως έστρωσε. 

Κάπως έτσι λοιπόν όλοι κάνουν τη δουλειά τους. Οι Τούρκοι προχωρούν το σχεδιασμό τους στην Κύπρο, η απερχόμενη κυβέρνηση βυθίζει γεωτρύπανα που μάλλον δεν πρόκειται να μας ενοχλήσουν άμεσα και τους καρπούς της σημερινής κατάστασης θα έχει τη χαρά να τους απολαύσει ο επόμενος, ίσως και στο Καστελόριζο.

Ας πιούμε λοιπόν το φραπεδάκι μας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail