Ερντογάν: Ο Τσίπρας ας λέει ό,τι θέλει, έχουμε τέσσερα πλοία στην περιοχή και πήραμε τα μέτρα μας

Freepen.gr - Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει καμία πρωτοβουλία που να αγνοεί τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στην Ανατολική Μεσόγειο, ανέφερε μεταξύ άλλων ο ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) για σειρά θεμάτων όπως οι S-400, οι επαναληπτικές δημοτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη και οι εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο.

Ο Ερντογάν επέκρινε τις παρατηρήσεις του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τη δραστηριότητα της Τουρκίας στην περιοχή:

«Διαθέτουμε τέσσερα πλοία στην περιοχή και έχουμε λάβει τα μέτρα μας. Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας λέει μόνος του κάποια πράγματα. Οτιδήποτε και να πει ο ίδιος εμείς έχουμε δικαιώματα εκεί. Στο όνομα της υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας, τα πλοία ερευνών και γεωτρήσεών μας θα συνεχίσουν τις έρευνες. Έχουμε πάρει και θα πάρουμε τα απαραίτητα μέτρα»

Να θυμίσουμε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι de facto περικυκλωμένη από τουρκικά πλοία. Ο "Πορθητής" δυτικά, το "Γιαβούζ" που θα κατευθυνθεί ανατολικά ενώ στο νότο πλέει το Μπαρμπαρός. Η εγγυήτρια δύναμη που λέγεται Μ. Βρετανία τηρεί φιλοτουρκική στάση ενώ η έτερη εγγυήτρια, Ελλάδα περιμένει από τις Βρυξέλλες που παρακολουθούν και...ΘΑ...δουν τι ΘΑ κάνουν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail