Μας στέλνουν ως αφελείς Δον Κιχώτες στα πεδία των ανεμόμυλων...


Και τι γίνεται μετά; Εμείς κυνηγάμε ανεμόμυλους και πολεμάμε σκιές και οι πολιτικοί των παχυλών λόγων και των ψεμάτων μπαίνουν στα κελάρια και τα ρημάζουν. Μας βρίσκουν σχεδόν πάντα έτοιμους για το σπρώξιμο στον κατήφορο. Μας βάζουν και την ταμπέλα του "προοδευτικού" ή του "συντηρητικοού", μας βυθίζουν σε διλήμματα του τύπου "πάμε μπροστά ή πίσω" , κι εμείς κατρακυλάμε ως άμορφη στρογγυλή μάζα...

Του Στέλιου Συρμόγλου

Και δεν αντιλαμβανόμαστε την επιτάχυνση της φθίνουσας γεωμετρικής προόδου. Οπότε "προοδευτικοί και μη" πατώνουμε. Και η επόμενη φάση είναι η επιχωμάτωση. Και ακολουθεί η μοιραία πινακίδα "Ενθάδε κείνται προοδευτικοί και συντηρητικοί".

Στην Ελλάδα πρώτα χάθηκαν οι έννοιες και ύστερα η οικονομία. Πρώτα πέσαμε στη σύγχυση, στον λαβύρινθο των λέξεων, της γλώσσας και ύστερα ήρθαν τα νομοσχέδια, τα διατάγματα νομοθετικού περιεχομένου, οι "πονηρές" τροπολογίες, που μας οδήγησαν στην απροσδιόριστη περίοδο της οικονομικής καχεξίας.

Τι θα πει προοδευτικός και συντηρητικός;

Η απλή λογική λέει ότι προοδευτικός είναι αυτός που ξεκινάει από κάπου με σίγουρα και προσεκτικά βήματα. Βελτιώνει ποιοτικά και ποσοτικά τη ζωή του. Αυτός που τολμάει με σύνεση να προχωράει στο θετικό νέο, να επινοεί το θετικό και να το κατακτά. Ο συντηρητικός είναι ο "κάλλιο πέντε και στο χέρι".

Αυτό θα πει ότι οι έμφοβοι Ελληνες είμαστε συντηρητικοί. Αυτή την τόση απλή αλήθεια δεν θελήσαμε και δεν θέλουμε να δούμε κατάματα. Και θέλαμε πάντα να παίρνουμε τίτλους, που δεν μας ανήκουν από τα τιτλοπωλεία της πολιτικής απάτης και του λαικισμού. Κι από εδώ αρχίζει το παραμύθι των Ελλήνων.

Και σου βγαίνει ο τεμπέλης, ο αμαθέστατος, ο ανεξέλεγκτος, "προοδευτικός" με 200 χιλίομετρα την ώρα, ενώ στο κεφάλι του δεν μπορεί να κάνει τη διαίρεση στο άχυρο δύο γαιδουριών. Και βαφτίζει συντηρητικό τον απέναντι, που μπορεί πάλι να μην μπορεί να διαιρέσει το άχυρο, αλλά μπορεί κάλλιστα να είναι ο Αινστάιν.

Με αυτή τη "φτιαγμενη" ιδεολογική λογική βγήκαν τα άλλοθι τους όσων έπασχαν από τίτλο, που δεν μπορούσαν να τον κάνουν πράξη. Και μας προέκυψε ένα φαινόμενο που ουσιαστικά αποδιαλύει την ελληνική κοινωνία. Το σύνδρομο της προοδευτικότητας. Φοβερό σύνδρομο!

Το σύνδρομο της προοδευτικότητας προσέλαβε τερατώδη μορφή και έγινε τρόπος αντίδρασης και το διαβατήριο για την Ελλάδα των ελάχιστων ευκαιριών και των πολλών αναγκών.

Κι έτσι αναπτύχθηκαν οι διάφορες σκουλικοειδείς αποφύσεις επιχειρηματιών και πολιτικών, με την "προοδευτικότητα" να μένει μετέωρη με το πραγματοποιημένο άλμα στο κενό.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail