Το ράλυ του Χρυσού οδηγεί τον κόσμο να πουλά κοσμήματα, Καρτιέ και Ρόλεξ!

Το πρόσφατο ράλι στην τιμή του χρυσού δεν αφορά μόνο στην αποπληρωμή των επενδυτών, αλλά δημιουργεί και μια ουρά για τους αγοραστές χρυσού, καθώς οι συναλλαγές και οι πωλήσεις παλαιών κοσμημάτων έχουν αυξηθεί ως αποτέλεσμα της αύξησης των τιμών του αγαθού, σύμφωνα με το Bloomberg.

Παρουσίαση Freepen.gr

Η Empire Gold Buyers είδε την επιχειρηματική της δραστηριότητα να ανεβαίνει στο υψηλότερο σημείο της από το 2011 και η House of Kahn Estate Jewellers την εμπορία παλαιών κοσμημάτων να σημειώνει άνοδο κατά 50% από την περασμένη εβδομάδα, αφού η Fed ανέφερε ότι ενδέχεται να είναι ανοικτή σε μείωση των επιτοκίων την περασμένη εβδομάδα. Αυτό προκάλεσε άνοδο των τιμών χρυσού.

Περίπου 4,9 δισεκατομμύρια δολάρια προστέθηκαν στα χρηματιστήρια που διαπραγματεύονται χρυσό αυτό το μήνα, συμπεριλαμβανομένης μιας ρεκόρ καθημερινής εισροής στην GLD. Εν τω μεταξύ, οι ραφιναριστές και οι ανακυκλωτές χρυσού επωφελούνται από το ράλι μετά από χρόνια ελάχιστου ή και καθόλου ενδιαφέροντος για το πολύτιμο μέταλλο.

Ο CEO της Empire Gold Buyers , Gene Furman δήλωσε:

"Οι άνθρωποι βγαίνουν από τις τάφρους. Cartier, Rolexes, Tiffanys, Van Cleefs: βλέπουμε μια ανοδική τάση στην αγορά πολυτελείας επειδή οι άνθρωποι πρέπει να συγκεντρώσουν χρήματα".

Ο χρυσός τώρα μοιάζει να έχει σταθεροποιηθεί πάνω από ένα βασικό σημείο τιμής αντίστασης στα 1400 δολάρια ανά ουγγιά. Η συνεχιζόμενη εικασία ότι η Fed μπορεί να μειώσει τα ποσοστά βοήθησε τον χρυσό να διατηρήσει τις τελευταίες τιμές του που αποτελούν υψηλό ρεκόρ των έξι τελευταίων ετών.

Επιπλέον, το μέταλλο έχει τραβήξει το ενδιαφέρον των κερδοσκόπων. Το ανοιχτό ενδιαφέρον για τα εκκρεμή συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης επί χρυσού αυξήθηκε κατά 26% αυτό το μήνα, το μεγαλύτερο σε σχεδόν 2 χρόνια. Οι κάτοχοι ETF (Exchange-Traded Fund) προσέθεσαν περίπου 86 μετρικούς τόνους στα περιουσιακά στοιχεία τους φέτος.

Και οι αναλυτές της Goldman Sachs πιστεύουν ότι το μέταλλο θα μπορούσε να αγγίξει τα 1600 δολάρια ανά ουγκιά, με τις συμμετοχές του ETF να ανεβαίνουν κατά 800 τόνους μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Ο Tobina Kahn του House of Kahn Estate Jewelers δήλωσε: "Οι παλίρροιες γυρίζουν εντυπωσιακά. Ως γεμολόγος, είμαι και αγοραστής, αν μπορώ να δω ότι ο χρυσός συνεχίζει να ανεβαίνει, είμαι πιο σίγουρος να πληρώσω περισσότερα γι 'αυτό παρά από το να το πάει κάτω".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail