Οι Κούρδοι πήραν γραμμή για τις εκλογές στην Κωνσταντινούπολη

Freepen.gr - Ο πρώην συμπρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος των Κούρδων (HDP), Σελαχατίν Ντεμιρτάς, ο οποίος βρίσκεται φυλακισμένος από το Νοέμβριο του 2016, κάλεσε τη βάση του κόμματός του να υποστηρίξει τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης στην Κωνσταντινούπολη, Εκρέμ Ιμάμογλου.

Σε μια σειρά από μηνύματα από το λογαριασμό του στο Twitter, το οποίο διαχειρίζονται οι δικηγόροι του, ο Ντεμιρτάς δήλωσε: "Έχει απομείνει λίγος χρόνος πριν από τις εκλογές των δημοτικών αρχών της Κωνσταντινούπολης, μια αναγκαστική επανάληψη. Είμαι βέβαιος ότι γίνεται αυτό που είναι απαραίτητο. Νομίζω ότι δεν υπάρχει σύγχυση ή αβεβαιότητα [ως προς το ποιον πρέπει να ψηφίσουμε]. Δεν πρέπει να υπάρχει καμία σκέψη κατά τη γνώμη μου".

Μια νίκη του Εκρέμ Ιμάμογλου στο πολιτικό λίκνο του Ταγίπ Ερντογάν θα επιταχύνει τη φθορά του Τούρκου προέδρου και πιθανότατα το ρυθμό των πολιτικών εξελίξεων στη γειτονική χώρα η οποία μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016 κινείται σε ένα περίεργο καθεστώς που αγγίζει τα όρια της σκληρής δικτατορίας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail