Προσέξτε αυτήν την εξέλιξη: Τα τσούγκρισαν (σε πρώτο χρόνο) Ρωσία και Τουρκία στο Ιντλίμπ

Freepen.gr - Την ώρα που τρέχουν οι εξελίξεις για την Τουρκία και μετά την επιστολή - τελεσίγραφο των ΗΠΑ στην Αγκυρα σχετικά με την ακύρωση ή μη της αγοράς των S-400, δεν μπόρεσε να έρθει σε συμφωνία με τη Ρωσία για κατάπαυση του πυρός στο εσωτερικό της επαρχίας του Idlib, ανέφερε η εφημερίδα Al-Watan.

Επικαλούμενη η Al-Watan πηγές της αντιπολίτευσης, σημείωσε ότι οι διαπραγματεύσεις σταμάτησαν μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας, αφού η τελευταία ζήτησε από την Άγκυρα να παραδώσει την περιοχή Jabal Shashabo στη βορειοδυτική Hama.

Εκτός από την παράδοση του Jabal Shashabo, η Τουρκία θα πρέπει να αποχωρήσει από το παρατηρητήριο της στο Sher Magher, το οποίο θεωρείται σημαντικό θέμα για την Άγκυρα κατά τις διαπραγματεύσεις.

Σύμφωνα με τη δημοσίευση, στόχος των διαπραγματεύσεων ήταν να εξασφαλιστεί ο αερολιμένας του Hmeimim στη νοτιοδυτική Λατάκια, μαζί με τις χριστιανικές πόλεις Al-Sqaylabiyeh και Mhardeh στη βορειοδυτική Hama.

Η παράδοση του Jabal Shashabo θα αποτελούσε σημαντικό πλήγμα για τους τζιχαντιστές και το φιλοτουρκικό National Liberation Front, καθώς θα άφηνε τον Συριακό Αραβικό Στρατό σε προνομιακή θέση για μελλοντική επίθεση στο Idlib.

Στον αντίποδα η συνέχιση των επιχειρήσεων είναι βέβαιο ότι με τη βοήθεια των αεροπορικών βοβμαρδισμών Συρίας και Ρωσίας, αργά ή γρήγορα, θα φέρει την πλάστιγγα με το μέρος του συριακού στρατού και τότε οι χιλιάδες συγκεντρωθέντες τρομοκράτες στο Idlib θα αναζητήσουν διέξοδο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail