Κινέζος υπουργός Άμυνας: θα πολεμήσουμε μέχρι τέλους και με κάθε κόστος αν χρειαστεί στην Ταϊβάν

Reuters / stringer
Freepen.gr - Το Πεκίνο θα αγωνιστεί ως το τέλος για να προστατεύσει τα εθνικά του συμφέροντα τόσο οικονομικά, όσο και στον εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ και στρατιωτικά, αν κάποια εξωτερική δύναμη τολμήσει να αμφισβητήσει την πολιτική της Κίνας και να χωρίσει την Ταϊβάν από την ηπειρωτική χώρα.

Ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός δεν θα έχει άλλη επιλογή παρά να προστατεύσει την Ταϊβάν με κάθε κόστος εάν οι ΗΠΑ ή οποιαδήποτε άλλη εξωτερική δύναμη τολμήσει να χωρίσει το νησί από την ηπειρωτική χώρα, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Wei Fenghe στους αντιπροσώπους της διάσκεψης κορυφής για την ασφάλεια του Shangri-La Dialogue, μια μέρα μετά αφότου ο Αμερικανός ομόλογός του προσπάθησε να συγκεντρώσει έναν διεθνή συνασπισμό ενάντια στην αυξανόμενη δύναμη της Κίνας στον Ινδο-Ειρηνικό.

"Δεν θα επιτύχουν οι προσπάθειες για διχοτόμηση της Κίνας", δήλωσε ο επικεφαλής της άμυνας. "Οποιαδήποτε παρέμβαση στο θέματης Ταϊβάν είναι καταδικασμένη σε αποτυχία."

Ορισμένες χώρες εκτός της περιοχής έρχονται στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας για να φουσκώσουν τους μυς στο όνομα της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας.

Ενώ η απειλή μιας ευρύτερης διένεξης κρέμεται πάνω από τον Ειρηνικό, ο Wei τόνισε ότι η Κίνα και η Ουάσιγκτον έχουν πλήρη επίγνωση ότι ο πόλεμος θα σήμαινε «καταστροφή» και για τους δύο. Το Πεκίνο είναι σταθερά προσηλωμένο στην περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα και ποτέ δεν θα επιδιώξει επεκτατικές πολιτικές, προσέθεσε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail