Το Ιράν προειδοποιεί με ανάφλεξη σε όλη τη Μέση Ανατολή και την Ασία αν του επιτεθούν οι Αμερικανοί

Freepen.gr - Σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Tasnim, ο ταξίαρχος Abolfazl Shekarchi επανέλαβε ότι η Ισλαμική Δημοκρατία δε θα είναι ποτέ η πρώτη πλευρά που θα ξεκινήσει έναν πόλεμο, αλλά το παραμικρό λάθος του εχθρού θα οδηγήσει μια επαναστατική απάντηση από το Ιράν στη Δυτική και Κεντρική Ασία από την οποία οι επιτιθέμενοι δεν θα επιβιώσουν .

"Απειλή για απειλή σημαίνει ότι εάν ο εχθρός ρίξει μια σφαίρα σε εμάς, θα λάβει 10 σφαίρες και θα πρέπει να πληρώσει ένα βαρύ κόστος", πρόσθεσε, προειδοποιώντας ότι οποιαδήποτε πράξη επιθετικότητας εναντίον του Ιράν θα βρει μια τέτοια "ιστορική απάντηση" που θα κάνει τους επιτιθέμενους να μετανιώσουν την κίνησή τους.

Ο στρατηγός σημείωσε επίσης ότι οι ιρανικές ένοπλες δυνάμεις διεξάγουν τακτικές πολεμικές ασκήσεις για να διατηρήσουν την στρατιωτική ετοιμότητά τους για "αντιμετώπιση του βαρύτερου πλήγματος στον εχθρό και τα συμφέροντά του" σε περίπτωση ενδεχόμενης επίθεσης.

Οι ιρανικές ένοπλες δυνάμεις παρακολουθούν στενά τις κινήσεις των ΗΠΑ, σημείωσε ο στρατηγός Shekarchi, προσθέτοντας: "Ένα στρατιωτικό λάθος από τον εχθρό, ιδιαίτερα από τις ΗΠΑ και τους περιφερειακούς συμμάχους του, θα ισοδυναμεί με πυροδότηση σε βαρέλι γεμάτο μπαρούτι στο οποίο βρίσκονται οι ΗΠΑ και τα συμφέροντά τους και θα βάλει φωτιά στην περιοχή καίγοντας τις ΗΠΑ, τα συμφέροντά τους και τους συμμάχους τους».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail