Ο Γιάννης Βαρουφάκης εκτελεί Αλέξη - ΣΥΡΙΖΑ και πως μπορεί να τον σηκώσει ψηλά η Ιταλία

Ξαφνικά και από το πουθενά το ΜέΡΑ 25 του Γιάννη Βαρουφάκη παραλίγο να μπει στην Ευρωβουλή. Τελικά δεν το πέτυχε. Ωστόσο όπως όλα δείχνουν, είναι πολύ πιο πιθανό να καταφέρει να εισέλθει στο Κοινοβούλιο. Για αυτό βλέπουμε ότι οι πόρτες του ΜέΡΑ 25 έχουν ανοίξει διάπλατα και εισέρχεται ο καθένας που κρίνεται ότι μπορεί να φέρει ψήφους. Ήδη διαβάσαμε σχόλια που ξεφεύγουν από τα όρια.

Του Στρατή Μαζίδη

Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που σερβίρεται κρύο και όπως φαίνεται ο Γιάννης Βαρουφάκης μετά από τέσσερα χρόνια θα το παρουσιάσει στον Αλέξη Τσίπρα. Ένας νέος προ 2015 ΣΥΡΙΖΑ με θέσεις αχταρμά γύρω από αρκετά θέματα, θολούρα στα εθνικά (σκοπιανό, ελληνοτουρκικά), μπόλικη "προοδευτικότητα" στα κοινωνικά αλλά με φρέσκα χρώματα και το Γιάννη με ένα "ν" που ο Αλέξης Τσίπρας δεν άφησε να εκτελέσει το σχέδιό τους, έρχεται.

Ο Βαρουφάκης κάνει ήδη ζημιά στο ΣΥΡΙΖΑ και αν μπει στη Βουλή θα κάνει ακόμη μεγαλύτερη. Θα είναι ένα νέο ασφαλές κι αναπτυσσόμενο λιμάνι. Απογοητευμένοι συριζαίοι βουλευτές θα έχουν τη δυνατότητα να μετακομίσουν.

Εντούτοις υπάρχει κάτι ακόμη που μπορεί να ενισχύσει το Βαρουφάκη. Είναι αυτό που σχεδιάζει η Ιταλία με ένα ουσιαστικά παράλληλο νόμισμα, ένα είδος χρεόγραφων για πληρωμή φόρων, υποχρεώσεων του κράτους προς ιδιώτες κι εταιρείες, αλλά και αγορά αγαθών/υπηρεσιών από κρατικές εταιρείες.

Όπως σημείωσε πρώτο το Reuters, η Ιταλία προτίθεται να εφαρμόσει την πρόταση του Γιάννη Βαρουφάκη, ο οποίος αν θυμάμαι καλά είχε προτείνει και κάτι ακόμη, που ήταν σωστό. Χρωστά ο Α στο κράτος 100 ευρώ, το κράτος χρωστά στον Δ 100 ευρώ, ο Δ χρωστά στον Α 100 ευρώ: αλληλοσυμψηφισμός και σβήσιμο των χρεών.

Αν το ιταλικό σχέδιο προχωρήσει, τότε ενδέχεται ο Γιάννης Βαρουφάκης να κερδίσει αρκετούς πόντους. Βέβαια ένας ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι λύση. Το ίδιο πράγμα με διαφορετικό περιτύλιγμα. Ο κ. Βαρουφάκης μπορεί να έχει μερικές σωστές θέσεις στην οικονομία, σε όλα τα υπόλοιπα όμως μπορεί να μας βάλει σε μεγάλες περιπέτειες. Η χώρα μας χρειάζεται πολιτικούς κοινής λογικής, με μπόλικα ένσημα στην αγορά εργασίας, οι οποίοι θα την αγαπούν εξυπηρετώντας πρώτα (και μόνο) τα δικά της συμφέροντα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail