Οι βουλευτές πρώτα να παίρνουν μόνο το μισθό και τη σύνταξη του επαγγελματικού τους ταμείου και μετά να αποφασίζουν το κόψιμό της

markusspiske / pixabay
Ο Ιωάννης Καποδίστριας δε φτωχοποιησε την Ελλάδα, δεν ευθυνόταν για την τουρκική κατοχή και όμως δεν καταδέχτηκε να πάρει μισθό από την καθημαγμένη χώρα. Αντίθετα έδωσε όλη την περιουσία του στο κράτος και αρνήθηκε ακόμα και να δεχθεί την αποζημίωση από τον τσάρο για να μη θεωρηθεί μεροληψία.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Αν οι βουλευτές έπαιρναν μόνο τη σύνταξη του επαγγελματικού τους ταμείου, θα πρόσεχαν και θα διάβαζαν αυτά που υπέγραφαν. Αν για να θέσει κάποιος υποψηφιότητα για βουλευτής θα έπρεπε να εργάζεται στον δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα, τουλάχιστον πέντε χρόνια πριν την υποψηφιότητα, θα απαλλασσόμασταν από άχρηστους γόνους.

Η δουλειά στο πολιτικό γραφείο του μπαμπά, της μαμάς η του θείου δε θα μετράει. Επειδή είμαστε γίδια και ψηφίζουμε ονόματα χρειαζόμαστε δικλείδες αυτοπροστασίας. Τέλος οποίος βουλευτής δε συμπληρώνει τα ένσημα στο ταμείο του, τη μόνη σύνταξη που θα παίρνει εκεί είναι αυτή που θα παίρνουν οι άλλοι Έλληνες.

Ανασφάλιστοι και όσοι δεν συμπληρώσουν τα ένσημα τα παραπάνω είναι μερικά στοιχειώδη που θα πρέπει να ισχύουν για όσους αποφασίζουν για τους άλλους σε μια χώρα που περνάει κρίση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail