Δήλωση Τσίπρα: Οι Ελληνες να αισθάνονται ασφαλείς, όποιος παραβιάζει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα θα έχει συνέπειες

«Oποιος παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου, να γνωρίζει ότι θα έχει συνέπειες», είπε ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, στέλνοντας σκληρό μήνυμα κατά της Τουρκίας:

«Συγκάλεσα πριν από λίγο το ΚΥΣΕΑ προκειμένου να εξετάσουμε ενδελεχώς τις εξελίξεις στη νοτιοανατολική Μεσόγειο αναφορικά με την τουρκική προκλητικότητα εντός της ΑΟΖ της Κύπρου. Το πρώτο πράγμα που θέλω να πω είναι ότι όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες είναι και πρέπει να το γνωρίζουν και να το αισθάνονται απόλυτα ασφαλείς. 

Η τουρκική προκλητικότητα και η παραβίαση του διεθνούς δικαίου από μέρους της Τουρκίας δεν αποτελεί ένδειξη ισχύος, αλλά αδυναμίας. Η Ελλάδα είναι μια χώρα ισχυρή και έχει το τελευταίο διάστημα καταφέρει να διαμορφώσει συμμαχίες τόσο ισχυρές όσο ποτέ άλλοτε. Είχαμε την ευκαιρία να εξετάσουμε από κοινού τις τελευταίες εξελίξεις και είχα την ευκαιρία ταυτόχρονα στο πλαίσιο της συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, να συνομίλησω με τον Κύπριο Πρόεδρο, το Νίκο Αναστασιάδη.

Επιτρέψτε μου όπως πριν σας πω τι αποφασίσαμε από κοινό να επισημάνω ότι η ισχυρή αυτή θέση της Ελλάδας και της Κύπρου τα τελευταία χρόνια που εδράζεται σε ισχυρές συμμαχίες και διεθνή ερείσματα έχει επιβεβαιωθεί από διαδοχικές αποφάσεις του Συμβουλίου Κορυφής της Ε.Ε. που καταδικάζουν με σαφήνεια τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και την τουρκική προκλητικότητα. Κυρίως έχει επιβεβαιωθεί από την αναβάθμιση του κύρους και του στρατηγικού ρόλου της Ελλάδας και της Κύπρου που έγινε δυνατή μέσα από πολυμερείς συνεργασίες και ειδικότερα τριμερείς και πολυμερείς συνεργασίες στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Ο ρόλος της χώρας έχει αναβαθμιστεί.

Οι Ελληνίδες και οι Ελληνες είναι απόλυτα ασφαλείς και έτσι πρέπει να αισθάνονται και κυρίως να μη δέχονται την κινδυνολογία των τελευταίων ημερών. Μιλήσαμε με τον κ. Αναστασιάδη για να συνδιαμορφώσουμε από κοινού τα βήματα της Ελλάδας και της Κύπρου μέσα στα πλαίσια της ΕΕ όπου και οι δύο συμμετέχουμε. Και συμφωνήσαμε να κινηθούμε το επόμενο διάστημα για να προετοιμάσουμε το έδαφος την επόμενη εβδομάδα η Συνοδος Κορυφής να λάβει τις κατάλληλες αποφάσεις, ακόμα και την υιοθέτηση κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας, εάν επιβεβαιωθεί ότι έχει γίνει γεώτρηση εντός της Κυπριακής ΑΟΖ. Θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα ότι όποιος παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου, να γνωρίζει ότι θα έχει συνέπειες»

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail