Οι Καταριανοί πουλάνε τις μετοχές τους στην Τουρκία: Σε έξι μήνες "ξεφορτώθηκαν" το 30%

ΑFΡ ΡΗΟΤΟ / ΟΖΑΝ ΚΟS
Freepen.gr - Οι επενδυτές του Κατάρ πούλησαν σχεδόν το 30% των μετοχών τους στο χρηματιστήριο αξιών της Τουρκίας, Borsa στην Κωνσταντινούπολη κατά τους πρώτους πέντε μήνες του 2019, σύμφωνα με την ημερήσια οικονομική εφημερίδα Dünya, σημειώνει το turkishminute.com.

Σύμφωνα με την εφημερίδα οι συνολικές επενδύσεις των επενδυτών στο Qatari υποχώρησαν από 14,75 εκατομμύρια δολάρια σε 10,18 εκατομμύρια δολάρια την περίοδο αυτή.

Ο ηγέτης του Κατάρ Χαμάντ Μπιν Χαλίφα Αλ Τάνι είναι γνωστός για τη στενή σχέση του με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αν και ο οικονομικός και πολιτικός αποκλεισμός από άλλες χώρες του Κόλπου είχε στοχεύσει στο Κατάρ, ο Al Thani είχε υποσχεθεί να αυξήσει τις επενδύσεις στην Τουρκία ενώ οι κεντρικές τράπεζες των δύο συμμάχων υπέγραψαν πρόσφατα συμφωνία για συμφωνίες ανταλλαγής.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail