Πλώρη για 20 υπερσύγχρονες φρεγάτες βάζει το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ

USNI
Freepen.gr - Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ εξέδωσε μια αίτηση υποβολής προτάσεων (RFP) για μέχρι 10 πλοία του προγράμματος φρεγάτας επόμενης γενιάς, γνωστού ως FFG (X), με κάθε ένα από τα πλοία να κοστίζουν έως και 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια, αναφέρει το defenseworld.net.

Το RFP του Πολεμικού Ναυτικού αναφέρει ότι η φρεγάτα επόμενης γενιάς θα έχει "ικανότητα πολλαπλών αποστολών να διεξάγει αντι-αεροπορικές επιχειρήσεις, ανθυποβρυχιακό πόλεμο, πόλεμο επιφανείας, ηλεκτρονικό πόλεμο και δραστηριότητες πληροφόρησης". Το πλοίο θα έχει τουλάχιστον 32 κυλινδρικά συστήματα κατακόρυφης εκτόξευσης και ένα σύστημα μάχης με βάση το AEGIS.

"Αναμένουμε ότι το κόστος του κύριου πλοίου θα είναι 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια", δήλωσε ο Hondo Geurts, εκπρόσωπος της Ναυτικής εξαγοράς στο Κογκρέσο πέρυσι.

Η αίτηση υποβολής προτάσεων, ή RFP, αφορά τα πρώτα δέκα πλοία - ένα βασικό πλοίο και εννέα πλοία επιλογής. Το Ναυτικό θέλει να επιτύχει την απόκτηση 20 πλοίων και σχεδιάζει μια δεύτερη σύμβαση πιο κοντά στο οικονομικό έτος 2025 για τα επόμενα 10 πλοία.

Το Πολεμικό Ναυτικό δήλωσε την Πέμπτη ότι αναμένεται να αναθέσει σύμβαση σε μία εταιρεία το οικονομικό έτος 2020. Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι θα έχουν προθεσμία μέχρι τις 22 Αυγούστου να υποβάλουν τις τεχνικές προτάσεις τους στο Πολεμικό Ναυτικό και μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου να υποβάλουν την πρότασή τους για την τιμολόγηση, αναφέρει το USNI News.

Η υπηρεσία βασίζεται στη νέα φρεγάτα για να βοηθήσει τον στόλο να λειτουργεί κατανεμημένα σε αμφισβητούμενο θαλάσσιο περιβάλλον. Για το σκοπό αυτό, η τελική πρόσκληση υποβολής προσφορών για το πρόγραμμα FFG (X) υπογραμμίζει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το τι μπορεί να προσφέρει η βιομηχανία στην περιοχή, περιθώρια για το βάρος, την ψύξη, την ηλεκτρική και τη διευθετήσιμη επιφάνεια του καταστρώματος, ώστε το πλοίο να μπορεί να φέρει νέες τεχνολογίες κατά την ανάπτυξή τους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail