Το Νέο Δελχί ρίχνει για αρχή 14,4 δις δολάρια για να ναυπηγήσει έξι εγχώρια πυρηνικά υποβρύχια

Freepen.gr - Το σχέδιο ύψους 14,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Ινδίας για τη ναυπήγηση έξι εγχώριων πυρηνικών υποβρυχίων ια το ναυτικό του ξεκίνησε αφού το Νέο Δελχί άναψε το πράσινο φως για το έργο πριν από τέσσερα χρόνια.

Ένα μοντέλο κλίμακας πιθανότατα θα δοκιμαστεί σύντομα ως μέρος της διαδικασίας σχεδιασμού, ανέφερε η ET τη Δευτέρα. Αυτές οι δοκιμές μοντέλων κλίμακας θα είναι κρίσιμες για τον έλεγχο της ανάπτυξης, της ακρίβειας και της γρήγορης επιτυχίας αφού θα σημαίνουν ότι η Διεύθυνση Ναυτικού Σχεδιασμού (Submarine Design Group) βρίσκεται στο σωστό δρόμο.

Για το σχέδιο για την κατασκευή προηγμένων πυρηνικών υποβρυχίων που έχουν σχεδιαστεί για υπεράκτιες περιπολίες μεγάλου βεληνεκούς και θα φέρουν συμβατικά όπλα έχει χορηγηθεί από την κυβέρνηση για την αρχική φάση ένα ποσό ύψους 14,4 εκατομμυρίων δολαρίων από την κυβέρνηση, με αξιωματούχους να προβλέπουν μια αναπτυξιακή περίοδο που αναμένεται να ξεπεράσει το 2025.

"Σημαντική πρόοδος έχει σημειωθεί στη φάση σχεδιασμού των νέων σκαφών με ένα μοντέλο κλίμακας που πιθανόν να κατασκευαστεί και να δοκιμαστεί σύντομα", ανέφεραν πηγές στο ET.

Επίσης δεν είναι ακόμη γνωστές οι λεπτομέρειες του νέου ισχυρότερου πυρηνικού αντιδραστήρα που σχεδιάζεται για το πρόγραμμα.

"Ενώ αξιοποιούνται τα διδάγματα από την κατασκευή του υποβρυχίου Arihant (φωτο), θα χρησιμοποιηθεί ένα εντελώς νέο υλικό για το έργο δεδομένων των μοναδικών απαιτήσεων του ναυτικού για το βάθος και την ταχύτητα", πρόσθεσαν οι πηγές.

Επιπλέον, η Ινδία υπέγραψε συμφωνία για τη μίσθωση ενός υποβρυχίου κατηγορίας Akula-1 με πυρηνική ενέργεια από τη Ρωσία για ποσό άνω των 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων (21.000 δολαρίων INR) τον περασμένο Μάρτιο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail