Ο βρώμικος της γειτονιάς: 110.000 τόνοι πλαστικών αποβλήτων από την Τουρκία στη Μεσόγειο Θάλασσα

adege / pixabay
Freepen.gr - Η Τουρκία είναι υπεύθυνη για 110.000 τόνους πλαστικών αποβλήτων που εισέρχονται στη Μεσόγειο Θάλασσα κάθε χρόνο, σύμφωνα με νέα έκθεση της WWF που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή.

Το μερίδιο της Τουρκίας αποτελεί περίπου το ένα πέμπτο της συνολικής ποσότητας πλαστικών απορριμμάτων που μολύνουν τη Μεσόγειο. Η Αίγυπτος είναι η μεγαλύτερη πηγή πλαστικών αποβλήτων με περίπου 250.000 τόνους, ενώ η Ιταλία ακολουθεί την Τουρκία με 40.000 τόνους.

Σύμφωνα με την έκθεση, στις χώρες της Μεσογείου δεν υφίσταται επεξεργασία τα 6,6 εκατομμύρια τόνοι πλαστικών απορριμμάτων, από τα οποία τα δύο τρίτα προέρχονται από την Αίγυπτο, την Τουρκία και την Ιταλία.

Η Τουρκία παράγει επίσης 20,9 τοις εκατό των πλαστικών ειδών στην περιοχή.

Σε καθημερινή βάση περίπου 31 κιλά πλαστικά απόβλητα ρυπαίνουν τη θάλασσα από την επαρχία των Αδάνων της Τουρκίας, η οποία ακολουθείται από τη Βαρκελώνη της Ισπανίας με 26,1 κιλά και το Τελ Αβίβ του Ισραήλ με 21 κιλά.

Οι ειδικοί σημειώνουν ότι περίπου 247 δισεκατομμύρια πλαστικά τεμάχια επιπλέουν στη Μεσόγειο Θάλασσα και ότι ο αριθμός τους θα αυξηθεί κατά τέσσερις φορές χωρίς να ληφθούν μέτρα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail