Το τι κάνει και τι δεν κάνει ο Κουφοντίνας δεν ενδιαφέρει την πλειοψηφία της κοινής γνώμης

Το τι κάνει και τι δεν κάνει ο Κουφοντίνας αφήνει παγερά αδιάφορη τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης. Δεν είναι αντάρτης, αλλά πρόκειται για δολοφόνο. Η ένοπλη πάλη δικαιολογείται και νομιμοποιείται όταν υπάρχουν ξένα ή ντόπια τανκς στο δρόμο. Τότε ο λαός έχει κάθε δικαίωμα να αντισταθεί ώστε να ξανακερδίσει την ελευθερία του.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Όταν όμως ο λαός μπορεί να αποφασίσει, κανένας δεν έχει δικαίωμα να αφαιρεί ζωές χρήζοντας τον εαυτό του δικαστή, ένορκο κι εκτελεστή. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη δειλία από το να επιτίθεσαι σε άοπλους, ανυποψίαστους ανθρώπους θέλοντας να επιβάλλεις το δικό σου ολοκληρωτισμό.

Ήρωες ήταν αυτοί που διακινδύνευσαν τα πάντα για να μπορέσει ο λαός να έχει το οικόπεδό του ελεύθερο και το δικαίωμα να αποφασίζει για αυτό. Η Δημοκρατία δεν εκδικείται. Όποια δικαιώματα απορρέουν από τον ποινικό κωδικά για την περίπτωσή του θα πρέπει να τα έχει. Αλλά η Δημοκρατία επίσης ούτε εκβιάζεται και για να φανεί η διάφορα ας αναφερθεί το παράδειγμα ενός ήρωα, του Αλέξανδρου Παναγούλη. 

Ο Παναγούλης προσπάθησε να σκοτώσει έναν δικτάτορα, δε ζήτησε τον οίκτο ενός καθεστώτος, δεν προσπάθησε να εκβιάσει την απελευθέρωση του, άντεξε βασανιστήρια, δεν έκανε αίτηση χάριτος για να αποφύγει την εκτέλεση. 

Οι ήρωες διακρίνονται εκτός των άλλων και για την αξιοπρέπειά τους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail