Μήπως βλέπετε αυτό που βλέπω στο χάρτη της Θράκης;

Μιλούσα με ένα φίλο μου το πρωί. Αναλύαμε λίγο το χάρτη. Μου λέει ο Στρατής (όχι εγώ, ο φίλος που μιλούσα) "για να ξαναδές λίγο τη Θράκη τώρα και το 2015". Το 2015 δεν είχε κατέβει στις εκλογές το DEB ή με τα ελληνικά αρχικά του ΚΙΕΦ, που ελέγχεται απόλυτα από τον Ερντογάν.

Του Στρατή Μαζίδη

Ως εκ τούτου η Θράκη σε Ξάνθη και Ροδόπη το Σεπτέμβριο του 2015 είχε ροζ χρώμα. Με την κάθοδο του ΚΙΕΦ, η Ροδόπη απέκτησε ένα άλλο χρώμα, αυτό του ΚΙΕΦ ενώ η Ξάνθη βάφτηκε μεν μπλε αλλά κάτω από την πρώτη στρώση βρίσκεται σε κοντινή απόσταση το ΚΙΕΦ.

Από το 39,35% στη Ροδόπη το 2015 για το ΣΥΡΙΖΑ, υποχώρησε στο 14,04% ενώ το ΚΙΕΦ ήρθε πρώτο με 35,50&.

Στην Ξάνθη ο ΣΥΡΙΖΑ από 49,61% το 2015, έπεσε στο 19,63% ενώ το ΚΙΕΦ ήρθε δεύτερο με 22,26%.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι η δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η μειονότητα την οποία έχει εναγκαλιστεί η Αγκυρα εδώ και δεκαετίες με την ανοχή και αδιαφορία των Αθηνών. Τώρα αυτή η δύναμη κατεβαίνει μόνη της και ηγεμονεύει την περιοχή. Όποιος ακούει τα καμπανάκια της Θράκης, ας ξυπνήσει και τους υπόλοιπους.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail