Το FBI πίστευε ότι ο Χίτλερ ήταν ζωντανός: Τον έψαχνε στην Αργεντινή - Τα στοιχεία που είχε

Wikimedia Commons
Freepen.gr - Πρόσφατα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα του FBI αποκαλύπτουν ότι οι ΗΠΑ διερεύνησαν αν ο Αδόλφος Χίτλερ ήταν πραγματικά νεκρός μετά από αναφορές που προέκυψαν σύμφωνα με τις οποίες είχε διαφύγει με ασφάλεια στην Αργεντινή, αναφέρει το Russia Today.

Ο Χίτλερ αυτοκτόνησε στο Βερολίνο στις 30 Απριλίου 1945, αλλά από τότε και μετά οι φήμες επέμεναν ότι δεν ήταν πραγματικά νεκρός αλλά είχε στην πραγματικότητα εγκαταλείψει τη Γερμανία για να αποφύγει τη σύλληψή του από τις συμμαχικές δυνάμεις καθώς τα σοβιετικά στρατεύματα πήραν την πόλη.

Το FBI εξέτασε τις πληροφορίες που υποστήριζαν ότι ο Χίτλερ είχε διαφύγει στην Αργεντινή με υποβρύχιο και U-boat πέντε μήνες μετά από το θάνατό του.

Οι αποχαρακτηρισμένοι φάκελοι περιλαμβάνουν αρκετές επιστολές μεταξύ του πρώην διευθυντή του FBI J. Edgar Hoover και του προσωπικού του. Τα έγγραφα ξεκινούν από τις 21 Σεπτεμβρίου 1945, δύο εβδομάδες μετά την παράδοση της Ιαπωνίας στις ΗΠΑ.

Η θεωρία ήταν ότι ο Χίτλερ "κρυβόταν στους πρόποδες των Άνδεων" αφού έφτασε στην Αργεντινή με περίπου 50 ανώτερα στελέχη των ναζί και τις οικογένειές τους. Ο Χίτλερ είχε «ξυρίσει το μουστάκι» και πιστεύεται ότι είχε κακή υγεία κατά την άφιξη, με άσθμα και έλκη, σύμφωνα με τα έγγραφα.

Η πηγή δήλωσε στο FBI ότι έξι αξιωματούχοι της Αργεντινής είπαν ότι βοήθησαν τον Χίτλερ να βρει καταφύγιο.


Ένα έγγραφο από τις 5 Ιουνίου 1947 αναφέρει λεπτομερώς ότι μια γυναίκα που υπήρχαν υποψίες πως είναι η σύζυγος του Χίτλερ, Έβα Μπράουν, εμφανίστηκε σε ένα ξενοδοχείο στο Καζίνο. Ένας άντρας με παρόμοια χαρακτηριστικά με τον Χίτλερ ήταν επίσης αντιληπτός, μαζί με ένα μεγαλύτερο άνθρωπο που η υποψία της πηγής ήταν ότι θα μπορούσε να φοράει μακιγιάζ για να εμφανιστεί ηλικιωμένος.

Αφού διερεύνησε την ιστορία, το FBI αναγκάστηκε να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι υπήρχε «έλλειψη επαρκών πληροφοριών για την υποστήριξη της ιστορίας», και είπε ότι «ήταν αδύνατο να συνεχιστούν οι προσπάθειες για τον εντοπισμό του Χίτλερ με τις αραιές πληροφορίες που ελήφθησαν μέχρι σήμερα».

Αν και οι θεωρίες σχετικά με τη διαφυγή του Χίτλερ στην Αργεντινή δεν έχουν τεκμηριωθεί ποτέ, η χώρα φιλοξένησε ορισμένους ανώτερους Ναζί που έφυγαν από το Τρίτο Ράιχ μετά τον πόλεμο, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής των SS Αντόλντ Άιχμαν και του άγγελου του θανάτου, Γιόζεφ Μέγκελε, τους οποίους εντόπισε η Μοσάντ καταφέρνοντας να συλλάβει τον πρώτο και να τον οδηγήσει σε δίκη στο Ισραήλ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail