Ένταση στη νήσο Pag-asa. Ο Ντουτέρτε απείλησε την Κίνα με επιθέσεις αυτοκτονίας!

Freepen.gr - Ο Πρόεδρος της Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε προειδοποίησε το Πεκίνο ενάντια σε εχθρικές δραστηριότητες που στοχεύουν στο νησί Pag-asa, όπου βρίσκεται στρατιωτική βάση των Φιλιππίνων, υποσχόμενος να διατάξει «αποστολές αυτοκτονίας» για να απαντήσει σε κινεζικές ενέργειες με δήλωσή του στις 5 Απριλίου.

"Δεν θα επικαλεστώ ούτε θα ικέψω, αλλά σας λέω απλώς φύγετε από το Pag-asa επειδή υπάρχουν στρατιώτες εκεί. Εάν το αγγίξετε, αυτή είναι μια άλλη ιστορία. Τότε θα πω στους στρατιώτες μου να αρχίσουν την προετοιμασία για αποστολές αυτοκτονίας", είπε ο Ντουτέρτε.

Τα λόγια του προηγήθηκαν δήλωσης του Υπουργείου Εξωτερικών της χώρας, που απείλησε την παρουσία κινεζικών πολεμικών πλοίων κοντά στο νησί, χαρακτηρίζοντάς την «παράνομη» και ότι παραβιάζει την κυριαρχία των Φιλιππίνων.

Ένας κινεζικός "στόλος" αλιευτικών σκαφών και πλοίων ακτοφυλακής έχει αναπτυχθεί πρόσφατα γύρω από το νησί των Φιλιππίνων στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, προκαλώντας αυστηρή κριτική από τη Μανίλα.

Το Πεκίνο, με τη σειρά του, έχει υποβαθμίσει τις ανησυχίες των αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ των δύο κρατών όσον αφορά την κατάσταση γύρω από το Pag-asa και δήλωσε ότι η Κίνα και οι Φιλιππίνες «ανταλλάσσουν απόψεις ειλικρινά, φιλικά και εποικοδομητικά» για το θέμα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail