Αλλό ένα χτύπημα στα F-35: καθηλωμένα στο έδαφος το 30% του χρόνου το 2018 λόγω έλλειψης ανταλλακτικών!

Freepen.gr - Μια έκθεση που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη από το Γενικό Λογιστήριο (GAO) των ΗΠΑ ανέφερε ότι τα F-35 δεν μπόρεσαν να πετάξουν το 30% του χρόνου λόγω ελλείψεων και αναντιστοιχιών σε ζητηθέντα ανταλλακτικά. Η μελέτη έγινε με βάση το χρονικό διάστημα Μαΐου-Νοεμβρίου του 2018. Πρόκειται για ένα ακόμη χτύπημα στην αξιοπιστία του αεροσκάφους μετά τα τελευταία γεγονότα με το απωλεσθέν ιαπωνικό F-35 και όλες τις θεωρίες που έχουν αναπτυχθεί σε διεθνή ΜΜΕ.

Στην έκθεση, το GAO δηλώνει ότι το αεροπλάνο δεν είναι σε θέση να πετάξει τόσο συχνά όσο απαιτείται λόγω των ελλείψεων ανταλλακτικών και των προβλημάτων σε θέματα logistics όσον αφορά τη μεταφορά τους σε όλο τον κόσμο.

Ανταλλακτικά μέρη για το αεροσκάφος κατασκευάζονται κατά κύριο λόγο στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και σε άλλες χώρες του ΝΑΤΟ και η έκθεση ανέφερε ότι το Τμήμα Άμυνας δεν έχει καθορίσει πλήρως τις ενέργειες που απαιτούνται για να καλυφθεί το χάσμα μεταξύ των απαιτήσεων σε ανταλλακτικά και των επιδόσεων του F-35.

Η έκθεση πρότεινε οκτώ σημαντικές αλλαγές για τη διόρθωση της τρέχουσας κατάστασης: συνολική επανεξέταση της αλυσίδας εφοδιασμού από τον Υφυπουργό Άμυνας για την Απόκτηση και τη Βιωσιμότητα με τη συμμετοχή και άλλων υψηλόβαθμων αξιωματούχων του Πενταγώνου, ανάπτυξη μιας διαδικασίας απόκτησης ανταλλακτικών, ιεράρχηση των παραδόσεων μερών F-35, ανάπτυξη ενός βελτιωμένου παγκόσμιου δικτύου ανταλλακτικών, πρωτόκολλο λογοδοσίας, καλύτερες  πληροφορίες κόστους από τους κύριους εργολάβους, καλύτερη καταγραφή των κεφαλαίων που δαπανώνται για τα τμήματα των F-35 και μια καλύτερη στρατηγική για τη διαχείριση της αλυσίδας εφοδιασμού του αεροσκάφους.

Η υπεύθυνη για την ανάπτυξη του αεροσκάφους, Lockheed Martin επικοινώνησε επίσης για την επίλυση των προβλημάτων της εφοδιαστικής γραμμής των εξαρτημάτων. Η Lockheed διαβεβαίωσε ότι έχει πραγματοποιήσει μια σειρά συμφωνιών με τους υπεργολάβους, οι οποίες θα μειώσουν το κόστος του F-35, καθώς και τη βελτίωση της διαθεσιμότητας των ανταλλακτικών.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail