Ο Αλ-Σίσι γκρέμισε τα σχέδια του Τραμπ για "Αραβικό ΝΑΤΟ" στη Μέση Ανατολή

@AlsisiOfficial
Freepen.gr - Η Αίγυπτος έχει αποσυρθεί από την πρωτοβουλία του προέδρου Ντόναλντ Τρούμπα "Αραβικό ΝΑΤΟ" μετά την επίσκεψη του Προέδρου Abdel-Fattah Al-Sisi στην Ουάσιγκτον, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Αυτή η ομάδα που σχηματίζεται από το ΝΑΤΟ αποτελείται από μια σειρά αραβικών κρατών, όπως η Ιορδανία, οι Ηνωμένες Αραβικές Εμιράτες, η Σαουδική Αραβία, το Μπαχρέιν, το Ομάν, το Κουβέιτ και το Κατάρ.

Επιπλέον, πηγές από το Reuters ανέφεραν ότι οι αιγυπτιακές αρχές υποκινήθηκαν εν μέρει από την αβεβαιότητα σχετικά με την επανεκλογή του Προέδρου Trump και εάν ο διάδοχός του θα σταματούσε ολόκληρη την πρωτοβουλία - ακριβώς όπως ο ίδιος ο Trump υπαναχώρησε από τη Συμφωνία με το Ιράν.

Η απόφαση του Κάιρο πιστεύεται ότι έχει πλήξει τη στρατηγική του Trump να περιορίσει την ιρανική επιρροή στην περιοχή, σύμφωνα με το Reuters.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αίγυπτος φλερτάρει με την ιδέα της αγοράς των ρωσικών αεροσκαφών Su-35 stealth, κάτι το οποίο έχει προκαλέσει οργή στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail