Πέφτουν οι υπογραφές για τους υδρογονάνθρακες σε Κρήτη και Ιόνιο

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης παραχώρησε σήμερα συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9FM» και τους δημοσιογράφους Σοφία Παπαδοπούλου και Κώστα Παπαδάκη.

Σχετικά με το θέμα της έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, ο Υπουργός υπογράμμισε ότι οι συμβάσεις για τις περιοχές «Ιόνιο» και «Κυπαρισσιακό Κόλπο» θα υπογραφούν στις 9 Απριλίου. Ο κύκλος των συμβάσεων, πρόσθεσε, κλείνει με την περιοχή νοτιοδυτικά της Κρήτης για την οποία το σχετικό αίτημα υπεβλήθη τον Ιούνιο 2017 και υπεγράφη έναν χρόνο μετά. Στο πλαίσιο αυτό, η περιβαλλοντική μελέτη έχει ήδη ολοκληρωθεί και αποσταλεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο προς εξέταση και εκτιμάται ότι η σύμβαση θα έρθει στη Βουλή προς κύρωση το καλοκαίρι.

Σε ό,τι αφορά τις προοπτικές που διανοίγονται για τη χώρα μας καθώς η ανατολική Μεσόγειος μπαίνει στον χάρτη της παραγωγής υδρογονανθράκων, ο κ. Σταθάκης σημείωσε ότι «η Ελλάδα συνεργάζεται στενά με άλλες χώρες, όπως είναι η Κύπρος και το Ισραήλ για την μεταφορά του αερίου στην ευρωπαϊκή αγορά μέσω του East Med. Ταυτόχρονα, η Ελλάδα συμμετέχει ενεργά στο East Med Gas Forum, μαζί με Αίγυπτο, Ιταλία, Κύπρο, Ισραήλ, Ιορδανία και Παλαιστινιακή Αρχή, το οποίο αποτελεί έναν χώρο διαλόγου και συντονισμού των ενεργειών όλων αυτών των χωρών προκειμένου να υπάρξουν συνέργειες και κοινές πρωτοβουλίες. «Με αυτά τα δεδομένα, η συνεργασία στην ευρύτερη περιοχή έχει προχωρήσει και δίνεται η δυνατότητα στις χώρες της ανατολικής Μεσογείου να αξιοποιήσουν στο έπακρο όλο αυτό το δυναμικό με ασφαλή αγορά την Ευρώπη».

---
εικόνα: rethemnosnews.gr
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail