Δείτε πώς θα είναι οι νέες ταυτότητες - Αλλάζουν τα όλα έγγραφα ασφαλείας

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ξεκίνησε τη διαγωνιστική διαδικασία - με την αποστολή προσκλήσεων ενδιαφέροντος σε μεγάλο αριθμό ειδικευμένων φορέων - για τη δημιουργία νέου Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Εντύπων Ασφαλείας (Ο.Π.Σ.Ε.Α.) με σκοπό την έκδοση των νέων Δελτίων Ταυτότητας αλλά και όλων των εγγράφων ασφαλείας.

Με τη δημιουργία του νέου Ο.Π.Σ.Ε.Α. οι νέες ταυτότητες και τα άλλα έγραφα ασφαλείας θα ακολουθούν πλήρως τις σχετικές συστάσεις του ICAO (Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας) και των Ευρωπαϊκών Κανονισμών.

Οι νέες ελληνικές ταυτότητες θα έχουν μορφή πιστωτικής κάρτας, τύπου ID-1 με κοινά χαρακτηριστικά ασφαλείας και θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων Ζώνη Μηχανικής Ανάγνωσης, για αναγνώριση από ειδικά μηχανήματα σάρωσης.

Τέλος, σύμφωνα με την σχετική Εκτελεστική Απόφαση της Ε.Ε. τα Κράτη-Μέλη οφείλουν να δρομολογήσουν τις παραπάνω αλλαγές σε χρονικό διάστημα 24 μηνών.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail