Ο χριστιανισμός μαζί με τον ελληνισμό εξελλήνισαν μια αυτοκρατορία, ενώ ο εξισλαμισμός μας εξαφάνισε

GregMontani / pixabay
Όταν παρήκμασε η εκκλησία στην Μικρά Ασία κατά τους τέσσερις αιώνες που χρειάστηκε για να ολοκληρωθεί ο εξισλαμισμός ειδικά μετά την εγκατάλειψή της από το Βυζάντιο το 1261, οι κάτοικοι δεν επέστρεψαν στους προηγούμενους θεούς τους αλλά εξισλαμίστηκαν.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Το ισλάμ ήταν νέο. Με την προίκα της Ορθόδοξης Εκκλησίας ο χριστιανισμός ήταν ανεκτός αλλά ως κατώτερη θρησκεία. Αυτοί που εξισλαμίστηκαν, ολόκληρες περιοχές δεν σταμάτησαν απλώς να είναι χριστιανοί αλλά χασαν και την εθνική τους ταυτότητα.

Ο χριστιανισμός όχι απλώς δεν εξαφάνισε τον ελληνισμό αλλά μαζί εξελλήνισαν μια Ρωμαικη Αυτοκρατορία. Ο εξισλαμισμός τελείωσε τον ελληνισμό όπου κυριάρχησε. Οπότε ναι υπάρχουν οπισθοδρομικοί ιερείς αλλά αυτό δε μας κάνει Ιράν γιατί ούτε έχουν ούτε θα αποκτήσουν διοικητικές αρμοδιότητες.

Μάθετε όσοι κάνετε συγκρίσεις, να τις κάνετε σωστά. Υπάρχουν όμως και οι άλλοι ιερείς και τίποτα δεν αναιρεί την προσφορά της εκκλησίας στο έθνος και αυτό δεν είναι θέμα πίστης. Η ιστορία μας διδάσκει ότι από το 1261 και μετά οι Βυζαντινοί εγκατέλειψαν τη Μικρά Ασία και στράφηκαν προς την Ευρώπη. Δε σώθηκαν. Η κατάρρευση μπορεί να μην ήρθε αμέσως αλλά ήρθε.

Το ελληνικό κράτος έχει εγκαταλείψει κάθε κομμάτι του έθνους. Βορειοηπειρώτες, Ανατολικοθρακιωτες, Πόντιους. Το ελληνικό κράτος όμως δεν έγινε πιο σταθερό, δεν σταμάτησε ο επεκτατισμός των γειτόνων, αντίθετα η κατάρρευση παραμονεύει.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail