Θα γίνει της Κορέας: Η Σεούλ προχωρά στη ναυπήγηση καταδρομικών με Aegis κι υποβρυχίων βαλλιστικών πυραύλων

Freepen.gr - Το νοτιοκορεατικό Υπουργείο Άμυνας την Τρίτη ενέκρινε σχέδια για την κατασκευή τριών καταδρομικών εξοπλισμένων με το σύστημα Aegis αξίας 3,9 τρισεκατομμυρίων γουόν (3,3 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) σύμφωνα με defenseworld.net.

Το σχέδιο περιλαμβάνει επίσης την αναβάθμιση των υποβρυχίων για την ενίσχυση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του στρατού, δήλωσε η τοπική διοίκηση του προγράμματος για την απόκτηση αμυντικού εξοπλισμού (DAPA).

Η Επιτροπή Προώθησης Αμυντικών Έργων πέρασε τα σχέδια κατασκευής της δεύτερης παρτίδας τριών καταδρομικών, που ονομάζεται Gwanggaeto the Great Ⅲ, μέχρι το 2028 με προϋπολογισμό ύψους 3,9 τρισεκατομμυρίων γουόν, ανέφερε τυ Yohhap επικαλούμενο την DAPA.

Τα νέα πλοία θα φέρουν το αναβαθμισμένο αμυντικό σύστημα των ΗΠΑ Aegis το οποίο θα τους επιτρέψει να αναχαιτίζουν βαλλιστικούς πυραύλους. Η έκδοση Block 10 του συστήματος Aegis της Lockheed Martin προωθεί μια νέα εποχή στην ανίχνευση και την αναχαίτιση, καθώς μπορεί ταυτόχρονα να εντοπίζει και να εμπλέκεται με πυραύλους, αεροσκάφη κι εχθρικά πλοία.

Η επιτροπή προωθήσεων των αμυντικών έργων ενέκρινε επίσης ένα σχέδιο για την κατασκευή του αυτοχθόνου υποβρυχίου επόμενης γενιάς, το Jangbogo Ⅲ.

Το σχέδιο Jangbogo Ⅲ αναφέρεται στη ναυπήγηση τριών υποβρυχίων 3.450 τόνων μέχρι το 2028 που θα είναι εξοπλισμένα με εκτοξευτές βαλλιστικών πυραύλων, με προϋπολογισμό 3,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το DAPA.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail