Και ποιος δεν ήταν εκεί...Ταρτούφοι της πολιτικής και κοσμικές κυρίες μέχρι παντός καιρού ειδήμονες...



Υπήρχαν και κάποιες σημαντικές προσωπικότητες από το εξωτερικό, όπως και ολίγιστοι εγχώριοι επιστήμονες, που μάλλον θα ένιωσαν αμήχανα ανάμεσα στην έρπουσα ματαιοδοξία και ασχετοσύνη των πολλών διαγκωνιζόμενων για μια φωτογραφία ή ένα τηλεοπτικό πλάνο...

Του Στέλιου Συρμόγλου

Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών είδαμε να αντανακλάται η ποιότητα της πολιτικής και οικονομικής ζωής στο κρύσταλλο της ματαιοδοξίας και της νεοελληνικής ελαφρότητας. Ολοι εκεί. Ποικιλόμορφα εκτρώματα που προβάλλουν από την καιροσκοπία, το συμβιβασμό, τη δημοκοπία, την οσφυοκαμψία, που είναι η μοίρα κάθε προσαρμογής.

Πρόσωπα στρατευμένα στο καθολικό δόγμα του μηδενισμού, για τους οποίους το λόγο παίρνει η ψυχολογία του βάθους. Οχι εμείς. Συνειδήσεις στοιχειωμένες, που δημιουργούν το αίσθημα και την πρόγευση της "αμαρτίας", χωρίς ωστόσο την παραμικρή αίσθηση της ενοχής.

Σε τούτη τη χώρα το "δηθεναριό" δεν έχει όρια. Είναι η έκφραση της βλακείας, όταν μάλιστα μας ξεπερνά ο χείμαρρος των γεγονότων. Ακόμη και η αμφισβήτηση αποτελεί μια στέρεη ψυχολογική μαρτυρία. Δεν αποτελεί και βάση για ένα πιστεύω.

Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών η νεοελληνική υπερβολή και ελαφρότητα σ' όλα τα επίπεδα και παντού παρούσα. Με τη ματαιοδοξία και το θεαθήναι να ξεπετούν από τα σπλάχνα μιας εποχής του Τίποτα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail