Η Αγκυρα πληρώνει κόσμο που καταδίδει ή εκτελεί εχθρούς του κράτους

Freepen.gr - Το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας έχει καταβάλει πάνω από 19 εκατομμύρια τουρκικές λίρες σε 249 άτομα που παρείχαν πληροφορίες οι οποίες οδήγησαν στη σύλληψη ή συνέβαλαν στο θάνατο υποστηρικτών του κινήματος Gülen που βασίζεται στην πίστη, ανέφερε η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Şafak.

Στο άρθρο του, ο Burak Doğan στη Yeni Şafak δήλωσε ότι το πρόγραμμα έχει τίτλο "Homeland Reward" (Ανταμοιβή της Πατρίδας) και οι ταυτότητες των παραληπτών δεν απελευθερώνονται. Η αμοιβή δίνεται σε άτομα που εντοπίζουν ή δολοφονούν ύποπτους που ζητά το κράτος, ιδιαίτερα δε υποστηρικτές του κινήματος Gülen. Το πρόγραμμα ανταμοιβής βρίσκεται σε ισχύ από τις 31 Αυγούστου 2015 και καταβάλλεται σε μετρητά.

Συμπτωματικά, οι απαγωγές των υποστηρικτών διάφορων κινήσεων αυξήθηκαν πρόσφατα στην Τουρκία. Η ανταμοιβή επεκτείνεται επίσης στη σύλληψη ή τη δολοφονία ανταρτών του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) που θεωρούνται τρομοκράτες από το τουρκικό κράτος.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail