Αυτός Χασάν, αυτοί μασάν

Διάβαζα πριν λίγες μέρες στα ελληνικά ΜΜΕ για την ιστορία του ισλαμιστή, που από αποκεφαλιστής ανθρώπων μετατράπηκε σε αθώο πρόσφυγα στη χώρα μας. Ο ύποπτος λέγεται F. Hassan σύμφωνα με πληροφορίες των ΜΜΕ της Ουγγαρίας όπου γίνεται η δίκη αλλά μπορεί κάποιος να διαβάσει ολόκληρο το ονοματεπώνυμό του σε ελληνικά ΜΜΕ επειδή στην ανακοίνωσή της η Συριζαϊκή ΕΥΠ έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων της, τους νόμους για την προστασία δεδομένων.

του Μιχάλη Χαιρετάκη

Γιατί έγινε αυτό;

Ο ύποπτος που δικάζεται στην Ουγγαρία είχε μαζί του διαβατήριο και νομιμοποιητικά έγγραφα απο το 2016 για αίτηση ασύλου, που του επέτρεπαν να κυκλοφορεί ανενόχλητος στην Ευρωπαϊκή ένωση και μια κάρτα αναλήψεων χωρίς ονοματεπώνυμο που του επέτρεπε να κάνει ανάληψη απο τα ελληνικά ATM 500 ευρώ κάθε μήνα.

Ο ίδιος όπως λένε τα ΜΜΕ της Ουγγαρίας είχε οργανώσει επιθέσεις αυτοκτονίας και είχε συμμετάσχει σε δολοφονίες κατοίκων της Homs ενώ έχει αναγνωριστεί σε προπαγανδιστικά βίντεο της ISIS.

¨Οπως ισχυρίστηκε μάλιστα στο δικαστήριο ήταν συνεργάτης της ΕΥΠ. Αυτό φυσικά προκάλεσε την οργή της ΕΥΠ που έβγαλε ανακοίνωση την οποία και μπήκα στον πειρασμό να σχολιάσω. Σε παρένθεση τα σχόλια.

Η ανακοίνωση της ΕΥΠ έχει ώς εξης:

«1.O FARHOUD HASSAN (να υποθέσω πήρατε εισαγγελική άδεια για να παραβιάσετε την προστασία δεδομένων) αποτέλεσε αντικείμενο ερευνών του συνόλου των ευρωπαϊκών Υπηρεσιών Πληροφοριών από τον Ιούλιο του 2018, όταν η Βελγική Υπηρεσία Πληροφοριών διαβίβασε ανεπιβεβαίωτες και ασαφείς πληροφορίες για άτομο με ελλιπή στοιχεία ταυτότητας.

2. Η ΕΥΠ είναι η πρώτη Υπηρεσία, η οποία εντόπισε και ταυτοποίησε τον FARHOUD HASSAN, τον Αύγουστο 2018, προχωρώντας στην άμεση ενημέρωση των εταίρων της, σε διεθνές επίπεδο.(Τι σόι εντόπισμο και ταυτοποίηση έκανε ένας Θεός ξέρει μια και όπως θα διαβάσετε παρακάτω του χορηγήθηκε και άσυλο) Έκτοτε ουδεμία εμπλοκή του διαπιστώθηκε σε θέματα τρομοκρατίας, παρά τις ενδελεχείς και συνεχείς έρευνες (!!!!!!), ενώ παράλληλα η Υπηρεσία μας ουδέποτε έγινε αποδέκτης πληροφορίας που να στοιχειοθετεί την εμπλοκή του FARHOUD HASSAN σε τρομοκρατικά δίκτυα.

3. Ο υπήκοος Συρίας με στοιχεία FARHOUD HASSAN εισήλθε λάθρα (Θα σας βάλουν πιπέρι στο στόμα οι Συριζαίοι προϊστάμενοί σας) στη Λέρο στις 27 Φεβρουαρίου 2016, περίοδο κατά την οποία η εισροή παράνομων μεταναστών ήταν ιδιαίτερα αυξημένη. Κατά την είσοδο και καταγραφή του ως παράτυπος μετανάστης, αφενημερώθηκε (αφε τι;) από τις ελληνικές και διεθνείς Αρχές (FRONTEX, EUROPOL) οι οποίες είναι εγκατεστημένες στους χώρους υποδοχής, χωρίς να διαπιστωθεί εμπλοκή του σε έκνομες ενέργειες. Σημειώνεται ότι από την ημερομηνία εισόδου έως τον Ιούλιο 2018 ουδεμία ευρωπαϊκή ή άλλη Υπηρεσία διαβίβασε πληροφορίες ή στοιχεία που να αποδεικνύουν την εμπλοκή του σε εξτρεμιστική δράση. 

4. Στον εν λόγω χορηγήθηκε καθεστώς ασύλου στις 27/10/2017 από την αρμόδια Υπηρεσία, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό κανονιστικό πλαίσιο για τη χορήγηση ασύλου, το οποίο έχει ενσωματωθεί στην Ελληνική Νομοθεσία.

5. Υπογραμμίζεται ότι η χορήγηση ασύλου σε άτομα καταγόμενα από τις ζώνες πολέμου της Μ. Ανατολής ορίζεται από τις Διεθνείς Συνθήκες οι οποίες γίνονται σεβαστές από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι προϋποθέσεις χορήγησης ασύλου διέπονται από τη Διεθνή Σύμβαση της Γενεύης (1951) και το σχετικό ευρωπαϊκό κανονιστικό πλαίσιο για το καθεστώς των προσφύγων. Επιπλέον, η χορήγηση ασύλου δεν αποτελεί απόφαση αυθαίρετης ερμηνείας και αυτόβουλων ενεργειών. Η ελληνική νομοθεσία υιοθετεί τη Σύμβαση της Γενεύης για το Καθεστώς των Προσφύγων, όπως ορίζουν και οι συναφείς Κανονισμοί και οι Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που επίσης αποτελούν νόμο για την Ελλάδα.

6. Οι αναφορές στα διεθνή και ελληνικά μέσα ότι ο FARHOUD HASSAN ήταν συνεργάτης της Υπηρεσίας μας προκύπτουν από ουγγρικά δημοσιεύματα. Η ουγγρική Υπηρεσία Πληροφοριών ανέλαβε να αναπαράγει τον ισχυρισμό του FARHOUD HASSAN χωρίς να ενημερώσει πρώτα την ελληνική Υπηρεσία Πληροφοριών, ώστε να γνωρίζει και την άποψή της. Παραγνώρισε, επίσης, και τη γνωστή σε όλους τακτική των κρατουμένων, οι οποίοι, προκειμένου να τύχουν ευνοϊκότερης μεταχείρισης, ισχυρίζονται ότι συνεργάζονται με διάφορες Υπηρεσίες Πληροφοριών και Ασφαλείας.

7. Είναι απόλυτα σαφές ότι ο FARHOUD HASSAN ήταν στόχος της ΕΥΠ (!!! γι αυτό του δώσατε άσυλο;) και είναι σε εξέλιξη η έρευνα των δραστηριοτήτων του ως μέλος εγκληματικού δικτύου διακίνησης ανθρώπων (ενας ανθρωπος που είναι μέλος εγκληματικού δικτύου διακίνησης ανθρώπων και υπάρχουν έρευνες για τις δραστηριότητές του παίρνει χαρτιά ασύλου και κάρτα για να μπορεί να φύγει πιο εύκολα απο τη χώρα. Τέλεια!!!).

8. Είναι λυπηρό ότι κάποιοι στο εξωτερικό χρησιμοποιούν τα θέματα της τρομοκρατίας για τις εσωτερικές πολιτικές τους ανάγκες. Τέτοιες τακτικές δυναμιτίζουν τη συνεργασία και το έργο που από κοινού επιτελούν οι ευρωπαϊκές Υπηρεσίες Πληροφοριών και Ασφάλειας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας». 

Τα αναπάντητα ερωτήματα που προκύπτουν μετά την ανακοίνωση της ΕΥΠ.

1. Τι σόι έλεγχος γίνεται όταν αποκεφαλιστές ,φανατικοί ισλαμιστές κυκλοφορούν ανενόχλητοι στη χώρα έχοντας μάλιστα χαρτιά ασύλου; Αν o κατηγορούμενος εμφανίζεται σε βίντεο του ISIS και ήταν "στόχος της ΕΥΠ" που όπως λέει τον "εντόπισε και ενημέρωσε άμεσα" γιατί πήρε χαρτιά ασύλου;

2. Πως γίνεται να παίρνει άδεια ασύλου έγγραφα και κάρτα ΑΤΜ ενας άνθρωπος που είναι μέλος εγκληματικού δικτύου διακίνησης ανθρώπων όπως λέει στην ανακοίνωσή της η ΕΥΠ; Αυτό ορίζουν οι Διεθνείς Συνθήκες;

3. Ποιός μοιράζει ανώνυμες τραπεζικές κάρτες με δυνατότητα ανάληψης χρημάτων απο τα ΑΤΜ; Είναι η συνήθης πρακτική για τους πρόσφυγες αυτή; Αν ΝΑΙ πως διασφαλίζεται οτι το καθεστώς δεν μοιράζει σε "ημέτερους" ανώνυμες κάρτες που δίνουν 500αρικα κάθε μήνα; Αν ΟΧΙ τι είναι αυτή η κάρτα και πως βρέθηκε στα χέρια του και απο ποιόν λογαριασμό τροφοδοτείται;

Όπως μπορεί να καταλάβει κάποιος οι ταυτοποιήσεις που γίνονται στα σύνορά μας έχουν την σοβαρότητα παράστασης θεάτρου σκιών, αφού ισλαμιστές, διακινητές ανθρώπων βαφτίζονται πρόσφυγες και μπαίνουν στις διαδικασίες ασύλου που θα έπρεπε να είναι πολύ αυστηρές.


Την ίδια ώρα κάποιοι (από ποιά άραγε κονδύλια;) μοιράζουν ανώνυμα 500αρικα...

Πηγές


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail