Για το Ισλάμ είναι αμαρτία το...σκάκι!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Το ακούσαμε και αυτό. Σύμφωνα με τον μεγάλο μουφτή της Σαουδικής Αραβίας που εκπροσωπεί το μητροπολιτικό Ισλάμ, το να παίζεις σκάκι είναι… αμαρτία και αυτό το άθλημα θα πρέπει να είναι απαγορευμένο στις μουσουλμανικές χώρες, (και γιατί όχι και στις ευρωπαϊκές όπου ζουν εκατομμύρια μουσουλμάνοι).

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου, ο μεγάλος μουφτής της Σαουδικής Αραβίας, Şeyh Abdülaziz, έβγαλε μια φετβά, (θρησκευτική εντολή), σύμφωνα με την οποία απαγορεύει γιατί είναι αμαρτία το να παίζει κανείς σκάκι.

Να σημειωθεί ότι και στο Ιράν το 1988 είχε βγει μια παρόμοια απαγόρευση, αλλά μετά από παρέμβαση του τότε θρησκευτικού ηγέτη Αγατολάχ Χομεϊνί καταργήθηκε η απαγόρευση αυτή. Μάλιστα το Ιράν μετέχει και σε διεθνή τουρνουά σκακιού με δικούς του παίκτες. Το Ιράν όμως ακολουθεί το σιϊτικό δόγμα, ενώ η Σαουδική Αραβία προβάλλεται σαν ο θεματοφύλακας των πρωτογενών ισλαμικών αξιών.

Μάλιστα!

Από: nikosxeiladakis.gr
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail