Γυναίκα καταγγέλλει ότι απήχθη από τη ΜΙΤ στο Λίβανο και βασανίστηκε για έξι μήνες στην Αγκυρα

Freepen.gr - Μια γυναίκα που κρατείται με την κατηγορία της τρομοκρατίας ισχυρίστηκε σε μια ακρόαση την Τρίτη ότι είχε βασανιστεί για έξι μήνες σε ένα μυστικό κέντρο στην Άγκυρα που ανήκει στις Μυστικές Υπηρεσίες της Τουρκίας (MİT), ανέφερε η εφημερίδα Cumhuriyet την Τρίτη.

Η Ayten Öztürk, η οποία συνελήφθη στο Λίβανο τον Μάρτιο του 2018 για εικαζόμενη ένταξη στο Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα / Μέτωπο (DHKP / C), βασανίστηκε επί έξι μήνες, δήλωσε ο δικηγόρος του, Μουράτ Γιλμάζ, κατά την ακρόαση.

Είπε στη μαρτυρία της ότι μετά τη μεταφορά της από το Λίβανο στην Αγκυρα, υποβλήθηκε σε διάφορες μορφές βασανιστηρίων και τελικά μεταφέρθηκε σε μια αντιτρομοκρατική μονάδα στην Άγκυρα.

Ένας άλλος από τους δικηγόρους της, ο Nazan Betül Vangölü Kozağaçlı, δήλωσε επίσης ότι είδε σημεία από έντονα βασανιστήρια στο σώμα της κρατούμενης.

Η Öztürk παραμένει υπό προσωρινή κράτηση, καθώς το δικαστήριο της Άγκυρας αποφάσισε να παραπέμψει την υπόθεση στην Κωνσταντινούπολη.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail